Toeren

De mooiste Duitse passen

Na de mooiste bergpassen van Oosterijk, Zwitserland en Italië staat in MotoPlus 23 van 1 december 2010 het artikel over de tien mooiste passen in Duitsland. Slechts enkele van die Duitse Alpenstraten kenmerken zich ook als echte klassieke Alpenpassen. De term bergwegen dekt de lading wat dat betreft beter. Toch zijn deze wegen langs de zuidelijke grens van Duitsland, met namen als Rossfeld Panoramastrasse, Dürreckstrasse, Oberjoch en Riedbergpas een prima manier niet alleen wat eerste bergervaring op te doen, maar ook bieden ze simpelweg enorm veel rijplezier.
Wanneer je een paar van die wegen volgt, kom je in Oostenrijk uit. Misschien niet helemaal ideaal, net als het feit dat de beschreven wegen zich doorgaans niet in een rondje laten rijden maar enkel van oost naar west of omgekeerd. Een groot nadeel is dat niet, dat geldt wel voor het feit dat in Duitstalige landen vaak tol wordt geheven op tal van mooie wegen evenals het afsluiten van de trajecten bij Sudelfeld en Kochelsee op zon- en feestdagen.
Hieronder tref je de downloads aan van de route langs deze tien mooiste Duitse bergwegen. Ideaal voor een mooi begin van je volgende motorvakantie! De eerste download is Google-Earth bestand waarmee je de route al virtueel kunt rijden op je computer. Daarna volgen de bestanden voor je navigatiesysteem in diverse formaten. 

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-