Toeren

Baden-Württemberg motorroute, Duitsland

Baden-Württemberg is een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland, dat zich zowel qua oppervlakte als inwonertal de derde deelstaat van het land mag noemen. Het is een prachtig authentiek stukje Duitsland met heel veel natuurschoon, zo blijkt wel uit het prachtige reisverhaal in MotoPlus 6/2022!

Zo vind je in het zuiden, aan de grens met Zwitserland en Oostenrijk, de Bodensee, daarnaast herbergt het het onder motorrijders zeer populaire Zwarte Woud, Odenwald en de Schwäbische Alb. Ook de befaamde Schwarzwaldhochstraße loopt dwars door de deelstaat. Horen we daar iemand ‘motorwalhalla’ roepen?

Onderstaand vind je de routebestanden van een trip door het zuidelijke deel van Baden-Württemberg. Deze begint net als het artikel bij de Gehrenbergturm die uitzicht biedt over de Bodensee. Vervolgens gaat het langs de Bodensee in noordwestelijke richting naar het Zwarte Woud, waarna delen van de Schwäbische Alb worden aangedaan. Na bijna 700 kilometer eindigt de de Baden-Württemberg route weer waar ‘ie begon: bij de Gehrenbergturm.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Baden-Württemberg Duitsland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-