Toeren

100 Cols Catelaanse Pyreneeën

Eind april werd in de Pyreneeën de ‘100 Colls’ verreden: een toerwedstrijd waarin je in 48 uur – minus twee verplichte nachtelijke stops – zoveel mogelijk Catalaanse bergpassen moest rijden. De route om die bergpassen aan elkaar te breien mag je zelf bepalen, net als het startpunt op vrijdagmiddag om 13.00 uur, alleen de finishplaats op zondagmiddag 13.00 uur staat vast. Eric Bulsink reed namens MotoPlus mee, een toer letterlijk en figuurlijk vol hoogtepunten!

In totaal werd er in vijf dagen exact 4.020 kilometer gereden, waarvan 2.700 kilometer op het conto van de heen- en terugreis kwamen. Blijven dus ruim 1.300 kilometer van het betere stuurwerk over de meest waanzinnige bergpassen over. Om precies te zijn 52 stuks, en die kun jij natuurlijk ook narijden, want hieronder vind je de routebestanden (drie dagroutes, of de volledige route aaneen) van deze in totaal 1.050 kilometer lange toer. Die start in het Franse Vingraud, net boven de Frans/Spaanse grens en eindigt in het Catalaanse Sant Fruitos de Bages. Onderweg zijn er volop hotels, B&B’s, campings, restaurants en benzinepompen. En buiten het hoogseizoen is het heerlijk rustig op de wegen. Ga je die kant op, stuur ons dan eens een leuke foto, kan je zomaar het enige echte MotoPlus T-shirt opleveren ook nog!

Voor wie het leuk lijkt om volgend jaar mee te doen: op www.100colls.cat vind je alle informatie over deze toer-wedstrijd, die in 2024 wordt verreden van vrijdag 26 april tot zondag 28 april.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Catalonië Pyreneeën Spanje
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-