Nieuws

Warmdraaien 23 – 2016

In MotoPlus 20 stond een korte ‘reistest’ van de Triumph Tiger 800XRT, de motor waarmee ik dit jaar zelf de MotoPlus Alpenmasters lezersreis heb meegereden. En op reis gaan met de motor betekent keuzes maken: wat neem je mee en vooral: wat laat je door ruimtegebrek dus thuis? De bagageruimte is immers meestal behoorlijk beperkt. Nu had ik ditmaal met de twee forse aluminium koffers aan de Triumph XRT trouwens absoluut geen klagen; ik heb een soortgelijke toer ook wel eens gemaakt met enkel een tanktasje en een rugzak en dan wordt het toch anders…

Op de Tiger pasten al mijn persoonlijke spullen in één koffer, zodat de andere koffer vrij bleef voor wat motorspullen, m’n fotocamera en andere zaken die je onderweg makkelijk bij de hand wilt hebben. In de loop der jaren heb ik wat dat betreft mijn eigen ‘motorkit’ bij elkaar verzameld, zodat je bij pech of onverwachte situaties niet meteen met de handen in het haar staat. Want alle hulpdiensten, verzekeringen en mobiliteitsgaranties ten spijt, ben ik nog van de oude stempel en bij mij staat zelfredzaamheid hoog in het vaandel.

Omdat ik daarbij nogal eens met verschillende motoren onderweg ben, heb ik voor mezelf dus twee compacte pakketjes gemaakt, die ik vrijwel altijd bij me steek als ik een serieus stukje moet gaan rijden.

Klik hier als je de volledige column van MotoPlus-hoofdredacteur Eric Bulsink wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda scherpt MSX125 aan

Honda scherpt MSX125 aan

12 juli, 2024

De Dax, Monkey en MSX125 (Grom in de VS en Japan) van Honda kunnen op een hondstrouwe fanschare rekenen. Honda ...
Unieke racehelm van Scorpion

Unieke racehelm van Scorpion

11 juli, 2024

Een bijzondere en fraaie helm van Scorpion: de EXO-R1 Evo Carbon Air Onyx. De sportieve helm is namelijk voorzien ...

Overig nieuws