Nieuws

Vergelijkingstest baggers

BMW blijft de R18-familie uitbreiden. Na de cruiser, de Classic en toerfiets Transcontinental volgt de B (van bagger). Een groot voorwiel, zijkoffers en een massieve kuip zijn de ingrediënten voor de nieuwe stijl. Die hanteren ze ook bij Indian met de Challenger Dark Horse en bij Harley-Davidson met de Road Glide Special. Welke van de drie ‘baggert’ het beste?

Waarmee zijn we eigenlijk onderweg met deze zogenaamde baggers? Ze zien eruit als toermotoren in cruiser-stijl. Dat is niet helemaal verkeerd. De term ‘bagger’ is afgeleid van het Engelse woord ‘bag’, voor koffer. Die zijn zo vloeiend mogelijk geïntegreerd in hetzelfde lijnenspel als de rest van de motor. Aan de voorkant sieren massieve toerkuipen met verkorte voorruiten de baggers. Grote voorwielen maken het unieke uiterlijk af. Genoeg theorie; er staan ons nog heel wat kilometers en onbekende wegen te wachten. Aan het eind is er een afgetekende winnaar.

Het is tijd om de koffers dicht te doen, de twins aan de slingeren en op pad te gaan met de baggers. Welke van de drie het beste weet te scoren lees je natuurlijk in MotoPlus 10/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws