Warmdraaien

Trots op Het Motorrijwiel

Zelfstandig naamwoord. [formeel:] Motorfiets. Tweewielig motorvoertuig met een cilinderinhoud van meer dan 50 cc of een topsnelheid die hoger ligt dan 45 kilometer per uur, alsmede een dergelijk motorrijtuig verbonden met een zijspanwagen.

Dat staat er in het woordenboek te lezen als je het woord motorrijwiel opzoekt. In meer gebruikelijke taal hebben we het tegenwoordig meestal over motorfiets – of korter: motor –, maar motorrijwiel bestaat als woord natuurlijk nog steeds en heeft zelfs iets statigs, iets belangrijks. Een naam waar de historie vanaf druipt.

En dat laatste geldt ook voor het motorblad Het MotorRijwiel, al 27 jaar het grootste motormagazine als het gaat om klassieke motoren in de breedste zin van het woord. Van old- tot youngtimers, van motoren die nog veel weg hadden van stoommachines tot motoren uit de tijd dat het niet langer een noodzakelijk vervoermiddel was, maar juist een heerlijke vrijetijdsbesteding werd. Het MotorRijwiel is een echt liefhebbersblad dat wordt gekenmerkt door zijn diepgang en kennis van zaken. Het wordt sinds 1993 uitgegeven door de Stichting Historische Motor Documentatie uit Den Haag en onlangs verscheen nummer 169 als laatste editie onder hun redactie, want vanaf 1 januari komt Het MotorRijwiel onder onze vleugels. Het team dat verantwoordelijk is voor de uitgave van MotoPlus, MotoPlus XL en Noppennieuws zal dus ook het grootste klassiekerblad van Nederland gaan uitgeven.

Als uitgeverij zijn wij erg blij dat we Het MotorRijwiel kunnen toevoegen aan de portfolio, het past perfect naast onze huidige tijdschriften en online-platformen en met deze uitbreiding komen we nog breder voor de dag en bedienen we het hele spectrum. Ons motto van het allereerste uur – Alles wat motorrijders boeit – is meer dan ooit van toepassing, want of je nu geniet van lekker toeren op je nieuwe motor, van het restaureren van een klassieker of juist actief bezig bent op de crossbaan: wij zijn erbij en geven je motorhobby een extra dimensie.

Vanaf de allereerste gesprekken rond Het MotorRijwiel voelden we een echte klik met de mensen die het blad 27 jaar lang gemaakt hebben. Vooral hun streven naar kwaliteit en gedegen informatie sluit perfect aan bij onze filosofie. Naast internet als snelle informatiebron is er weer een stijgende behoefte aan magazines met diepgang, onderbouwde artikelen en mooie foto’s. Voor duiding en verstrooiing, ter leering ende vermaeck.

Vanaf deze plek wil ik de Stichting Historische Motor Documentatie, met Hans van Dissel en Elisabeth Kil in het bijzonder, dan ook bedanken voor de kans die ons geboden wordt. Het MotorRijwiel blijft zesmaal per jaar verschijnen in een oplage van 15.000 exemplaren, wel zal het blad de komende tijd een restyling ondergaan en zal het ook digitaal beschikbaar komen om online te kunnen lezen. Het eerste blad onder onze redactie verschijnt op vrijdag 12 februari.

Het enorme aantal positieve reacties op dit nieuws, zowel van medewerkers en lezers van Het MotorRijwiel en van MotoPlus als uit de motorbranche, was hartverwarmend. Een aantal MotoPlus-abonnees meldde al spontaan dat zij Het MotorRijwiel ook graag wilden gaan lezen. Ik zou zeggen: hou dat gevoel even vast, daar komen we op korte termijn op terug met een mooie aanbieding! Met dit positieve nieuws sluiten wij 2020 af, om reikhalzend uit te kijken naar een nieuw jaar waarin we weer echt kunnen gaan genieten.

Genieten van familie, vrienden en kennissen, van uitgaan, van reizen, van motorsport, van motorbladen en natuurlijk van de motor zelf! Vanaf deze plek wens ik iedereen namens het hele team achter MotoPlus, MotoPlus XL, Noppennieuws én Het MotorRijwiel fijne feestdagen en een geweldig 2021. Vrijdag 8 januari 2021 zijn wij er weer!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws