Nieuws

Special van Affetto: Kind of blue

Affetto Ducati uit Overasselt weet ieder jaar weer te verrassen met een spraakmakende special, zo ontsprongen onder meer de opvallende Multistrada Toubkal en W1o1 Café Racer. Ook de jongste creatie van de Gelderse Ducati-dealer betreft een café racer, dit maal luisterend naar de naam ‘Kind of Blue’. Die opvallende naam heeft een enigszins technische achtergrond, ontwerper en Affetto-eigenaar Leo Fleuren wilde laten zien hoe lucht (op zonnige dagen blauw van kleur) door het blok in gebalde energie wordt omgezet. Dat ‘laten zien’ kun je in deze overigens letterlijk nemen, de inlaatkanalen lopen namelijk dwars door de tank, waar aan de bovenzijde twee fraaie kelken vrij zicht bieden op de gaskleppen. Een technische heerlijkheid om van te snoepen, en dat is slechts één van de vele facetten waarmee de ‘blauwe’ de sier maakt.
Basis van de café racer is een ’97 Ducati 900 Supersport, uiteraard volledig ontkleed. Het blok onderging een revisie en is optisch opgewaardeerd met onder meer een gele drukplaat voor de droge koppeling en een aluminium NCR koppelingsdeksel, voor het zijn definitieve plaats in het Trellis-frame kreeg. Daarvan werd het subframe trouwens aangepast ten behoeve van de JvB zitunit, dat is afgewerkt met fraai alcantara-leer. Aan de voorzijde prijkt een volledig instelbare upside-down voorvork van een Monster 900 en ook de remmerij kreeg een forse upgrade in de vorm van Brembo P4-remklauwen die ooit een 916 toebehoorden. Voor de liggende cilinder werd een nieuwe uitlaatbocht gefabriceerd, die direct achter het blok samensmelt met het exemplaar van de staande cilinder samensmelt, om uiteindelijk uit te monden in een heerlijk minimalistisch smoelende GP-style dubbelloops.
Een prachtige basis, dat verder is gegarneerd met diverse exclusieve details. Een gefreesde, instelbare rem- schakelset bijvoorbeeld, of de verlengde aluminium riemdeksels, lage clip-ons, het handgeklopte aluminium voorspatbord, de verstelbare kentekenplaathouder en niet te vergeten de aangepaste aluminium swingarm. Het pakkende geheel is vervolmaakt met de nog altijd bijzondere lichtblauw/witte Gulf kleurstelling, waarmee de legendarische Porsche 917 begin jaren ’70 furore maakte.
Een bijzonder fraaie creatie om te zien, en ook qua rijden belooft de Kind of Blue een waar feestje te zijn, de 150 kilo in combinatie met de koppelrijke, 80 pk sterke V-twin belooft op papier in ieder geval het nodige lichtvoetige stuurwerk. Of dat echt zo is, zou je overigens zelf proefondervindelijk kunnen vaststellen, de Kind of Blue is namelijk gewoon te koop. Voor € 14.750,- om precies te zijn!

Info: www.affettoducati.nl

Foto: Thierry Dricot

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws