Nieuws

Rij-impressie Harley-Davidson LiveWire – Porsche Taycan 4S

‘And now for something completely different’: deze gevleugelde uitspraak ontleent zijn bekendheid natuurlijk vooral aan de absurdistische serie ‘Monty Python’s Flying Circus’, maar hij gaat nu zeker ook een beetje op voor Motoplus. Wij gingen namelijk op pad met twee niet-alledaagse voertuigen!

Elektrische voertuigen welteverstaan, alleen is dat natuurlijk niets nieuws onder de zon. Wel bijzonder daarentegen is dat de ene uitdager, de Harley-Davidson LiveWire, twee wielen minder heeft dan de ander, de Porsche Taycan 4S. Bijzonder is ook dat het hier twee rasechte traditiemerken betreft die nieuwe wegen bewandelen, waarbij Harley zelfs als eerste van de grote motorfabrikanten een eerste echt serieuze elektrische motorfiets op de markt bracht.

Serieus zijn ook de cijfers. De 106 pk en 116 newtonmeter koppel van de LiveWire steekt wellicht wat schraal af tegen de 530 pk en 640 newtonmeter van de Taycan 4S, maar zeker qua koppel doet de Amerikaan het zeker niet onder voor een moderne actuele naked met een dikke liter cilinderinhoud. Bovendien hoeft die power niet gedoseerd te worden vrijgeven middels een koppeling, maar kan de ‘gaskraan’ direct volledig tegen de stuit.

Dat wordt kortom een fijn sprintje tussen deze twee van origine traditionalisten, die bewijzen over een ruime blik te beschikken. Het complete relaas over deze twee magistrale machines krijg je in MotoPlus 24/2020 voorgeschoteld. Daarin overigens op testgebied ook nog twee meer conventionele vergelijkingstesten. Zo nemen de Chinese Benelli Leoncino 500 en Voge 500R het op tegen de gevestigde Japanse Honda CB500F en is er een heus generatietreffen tussen de KTM 890 Duke R en 990 Super Duke. Ga dus nu naar de winkel of sluit hierrrrr een abonnement af.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.