Nieuws

Reportage trial-cursus

Voor iedere motorrijder is het een goed idee om regelmatig de eigen rijvaardigheden aan te scherpen middels een opleiding. Er zijn trainingen in allerlei soorten en maten, van de bekende voortgezette rijopleidingen tot allroad cursussen en van circuit- tot bergtrainingen. Er is er echter nog eentje, die je als wegrijder niet direct tot zinvol zult bombarderen, maar dat is het wel degelijk: de trialcursus.

Trialtrainingen richten zich doorgaans op het beheersen van listige omstandigheden en obstakels bij lage snelheden. Inschattingsvermogen, kijktechniek, balans en controle van de bedieningselementen worden hiermee op scherp gezet. Dat geldt grotendeels ook voor de trainingen van Trialschool.nl, waarvan het motto luidt: ‘Motorrijden voor iedereen’. De doelgroep is niet zo zeer de reeds gevorderde trialrijder, maar het is de bedoeling dat de lichte en wendbare trialmotoren bij de cursus gebruikt worden om zowel ervaren als beginnende motorrijders extra vaardigheden bij te brengen, die in de dagelijkse praktijk je veiligheid en vooral het rijplezier vergroten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elektrische trialmotoren van Electric Motion. Dit Franse merk bestaat ruim tien jaar en ze hebben twee modellen: de Epure en Escape. Trialschool gebruikt de topversies van beide modellen, die onder meer zijn voorzien van een tamelijk unieke diafragmakoppeling. Onlangs werden ze in bedrijf genomen en wij haakten aan bij dit debuut.

Benieuwd of de vonk is overgeslagen? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 16/2021, waarin een uitgebreid verslag staat van deze enerverende en tegelijkertijd enorm leuke dag. MotoPlus liever elke twee weken automatisch thuis op de mat, met gratis toegang tot ons digitale archief met inmiddels meer dan 360 uitgaven? Klink dan gewoon hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws