Nieuws

Reizen Vogezen

Wanneer je tegenwoordig een keer geen flauw idee hebt, doe je eerst een beroep op meneer Google. Of je vraagt het gewoon aan goede vrienden van wie je het vermoeden hebt dat ze wellicht wat meer van het bewuste onderwerp afweten. Ik ben meer van dat laatste, dus wanneer je dan een trip naar de Vogezen op de planning hebt staan, en je kent toevallig twee bevriende motorrijders uit Frankrijk, dan is één en één twee!

Misschien had ik vooraf alleen wel even moeten verifiëren of ze in ieder geval minimale kennis van het gebied hebben. Maar zoals wel vaker, met de kennis van nu… Extra vervelend wordt het wanneer je zoals ik nogal verzot bent op een degelijke planning vooraf. Niet heel extreem, maar gewoon weten waar je naar toe gaat, en via welke route. Maar daarmee gaat het meteen al mis, wanneer we elkaar ontmoeten op het marktplein in het hart van Wissembourg. Na kort bijpraten kijkt Thierry me verwachtingsvol aan: “Nou, welke kant kunnen we het beste op?” “Eh, ik dacht dat jij me dat wel zou kunnen vertellen”, klinkt mijn ietwat verbaasde antwoord. En omdat ook Raoul nul kennis van het gebied heeft, staan we niet veel later als een stel amateurtoeristen op de markt met een verfrommelde Michelin-kaart.

Een ietwat valse start van de trip dus. Wat blijkt, ook een reis zonder een vooropgezet plan, kan in onnavolgbare avonturen resulteren. Wat precies, lees je allemaal in het uitgebreide reisartikel over de Noord-Vogezen in MotoPlus 5/2022. De betreffende reis zelf beleven, klik dan hier voor de route.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws