Nieuws

Reizen Schotland

De westkust van Schotland is een grandioos walhalla voor motorrijders. Als het weer meewerkt althans. En laat dat nu op de Buiten-Hebriden, een fantastische, wilde en ongerepte eilandengroep in het uiterste noordwesten, maar zelden het geval zijn. Loont zich een bezoekje dan wel?

Vanaf de DFDS-ferry naar Newcastle zijn er geen verplichtingen meer; geen afspraken, tijdschema’s en kantoorroutines. Klinkt als maximale vrijheid, nietwaar? Arran Island, waar ik vanuit mijn tent in Newcastle uitzicht op heb, past perfect in dit plaatje. Tijdens mijn negentig kilometer lange tocht de volgende dag kom ik nog geen twintig auto’s en tweehonderd schapen tegen. De hartslag van het eiland klopt merkbaar langzamer dan die van het vasteland. Hectiek is er bijna nooit. Behalve wanneer de veerboot te vroeg vertrekt, of wanneer de midgets (kleine steekvliegen) komen. Als er weinig wind en zon is vallen ze aan, de Schotse monsters. Ze zijn klein, irritant en laten nog jeukende bultjes achter ook. Snel verder dus, en wel met de ferry naar Kintyre, en vervolgens van Oban naar Mull, het zuidelijkste eiland van de Hebriden. De avondrit langs de ruige en panoramische westkust is simpelweg overweldigend. Als het weer, zoals vandaag, tenminste meewerkt. Windstil, onbewolkt, 22 graden. Perfect.

Onderweg komen we uiteraard op nog veel meer mooie plekken zoals Tobermory, Neist Point en Tarbert. Lees er alles over in MotoPlus 8/2022.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws