Nieuws

Reizen Noorwegen

De kerstvakantie staat weer voor de deur en dat is voor velen dé tijd om rustig eens wat plannen te bedenken voor motorische uitstapjes in het nieuwe seizoen. Met MotoPlus mee naar het Odenwald of de Alpen, of toch ergens anders heen, naar bijvoorbeeld Noorwegen.

Het Scandinavische land is berucht om de hoge prijzen van met name alcoholhol en de torenhoge boetes voor te hard rijden, maar desondanks immens populair onder motorrijders. En wie al eens op twee wielen met het magnifieke fjordenlandschap kennis heeft gemaakt, of via het waterrijke, bergachtige en bovenal rustige binnenland richting de Noordkaap is gereden, weet waarom. Noorwegen is uniek, kent geen gelijke.
De reis erheen is al een beleving op zich. De makkelijkste en snelste manier om er te komen is via de veerverbinding tussen Hirthals in het noorden van Denemarken en Kristiansand. Hirthals ligt niet bepaald naast de deur, vanaf Utrecht is het een dikke 950 kilometer rijden. Maar die kilometers worden ruimschoots beloond met schitterende landschappen en onnavolgbare uitzichten.

In MotoPlus 24/2020 laten we je kennismaken met de mooiste kanten van het zuiden van Noorwegen, waarbij we natuurlijk ook het fjordenlandschap niet links laten liggen. In plaats van ons op ons woord te geloven, kun je er natuurlijk ook zelf op uit trekken. Het voorwerk daarvoor hebben wij al deels voor je gedaan, hier vind je bijvoorbeeld een prachtige route van ruim 900 kilometer door Zuid-Noorwegen. Nieuwsgierig geworden? MotoPlus 24/2020 ligt vanaf 11 december in de winkel!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.