Nieuws

Reizen Lozère-Ardèche

De prachtige 54 meter hoge Pont d’Arc rotsboog, kleine dorpjes die nog met authentieke middeleeuwse charme pronken, het waanzinnig mooie Parc National des Cévennes, waarvan een groot deel sinds 2011 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat: de Franse departementen Lozère en Ardèche hebben veel te bieden aan hen die het gebied met een bezoek vereren!

Dat geldt zeker ook voor motorrijders. Beide departementen liggen namelijk in het Centraal Massief in Zuid-Frankrijk. Een gebergte met een redelijk bescheiden gemiddelde hoogte van 700 meter, het hoogste punt, de Puy de Sancy, is echter een aanzienlijke 1.886 meter hoog. Het landschap van beide departementen is afwisselend en indrukwekkend tegelijk en leent zich uitstekend voor motorrijden. Niet alleen door de wegen en landschappen, maar vooral ook omdat het er relatief rustig is. En natuurlijk ook omdat het diverse wijngaarden herbergt en de lokale gastronomie om van …eh…te smullen is. Echt naast de deur ligt het niet, vanaf Utrecht is het toch nog een flinke duizend kilometer naar het centraal in de Ardèche gelegen Privas, maar de omgeving betaalt dat dubbel en dwars terug.

Zo ondervonden wij althans tijdens een prachtige driedaagse toer door de regio, die voerde over de mooiste wegen en langs de meest bijzondere bezienswaardigheden. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven, beter kun je het zelf ervaren (klik hier voor de route). En koop MotoPlus 14/2021 om alvast in de stemming te komen, daarin vind je namelijk een uitgebreid reisverslag van deze trip!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.