Premium

Reizen Engeland

Wanneer je in meerdere romans figureert, heb je als regio klaarblijkelijk wel wat in je mars. Dat geldt in ieder geval zeker voor Zuid-Engeland, dat prachtig wordt beschreven in onder meer de tranentrekkers van Rosamunde Pilcher en thrillers van Elizabeth George. Zo uitnodigend, dat we er wel een keer heen moeten om het met eigen ogen te aanschouwen. En zo geschiede!

We beginnen onze reis met een bezoek aan de krijtrotsen van Dover, een natuurfenomeen dat al enige tijd op ons verlanglijstje staat. Maar daar zien we op de Beachy Head Road richting deze rotsen nog maar weinig van. Wat we in de verte wel zien is het grote silhouet van een Silkorsky helikopter die uit de afgrond achter het grastapijt rijst. Wanneer de heli dichterbij komt zien we de letters SAR, ofwel Search And Rescue. Uren later, wanneer we zijn gearriveerd bij de Belle Tout-vuurtoren, legt gastvrouw Shirley uit dat dat niks nieuws is. Sinds de film Quadrophenia zijn er namelijk mensen die het einde van de film, waar een personage met een gestolen Vespa van de klif rijdt, nog wel eens willen imiteren. Nogal een wrang verhaal in deze mooie omgeving. Vanuit de vuurtoren hebben we trouwens een waanzinnig 360-graden panorama, met uitzicht op de zee en de krijtrotsen aan de ene kant, en aan de andere kant de zachte groene heuvels. Wat een plaatje! De volgende dag pakken we de veerboot van Portsmouth naar het Isle of Wright. Toegegeven, het eiland Man is natuurlijk het absolute motormekka ter wereld, maar het Isle of Wight is zonder enige twijfel een goede tweede. De Military Road trekt een bijna zeventien kilometer lange streep door de groene weilanden. Een beetje vergelijkbaar met de route van Mountain Box via Verandah naar Creg-ny-Baa op het bekendere motoreiland. Wat trouwens ook overeenkomt is de snelheid en de rijstijl van de motorrijders hier. Het geluid van deze superbikes garneert onze heerlijk jumbo-portie Fish & Chips tijdens onze tussenstop.

Klinkt uitnodigend om zelf ook harder te gaan rijden, maar het links rijden vergt al genoeg aandacht dus we houden het bij onze gereserveerde rijstijl. We rijden terug naar het vasteland, en rijden dan langs de kust naar onder andere Dartmouth, Polperro en Land’s End. Wat we onderweg nog meer hebben beleefd lees je allemaal in MotoPlus 24/2021!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.