Premium

Praktijk bochtentechniek

Het motorseizoen is inmiddels alweer (bijna) voorbij, maar dat betekent dat het nieuwe seizoen alleen maar dichterbij komt! Een mooi moment om terug te blikken op het bochtenwerk van het afgelopen seizoen. Ging alles goed of is er ruimte voor verbetering?

Voor de meeste motorrijders zijn bochten de voornaamste reden om te gaan motorrijden. Het balanceren tussen middelpuntvliedende kracht en zwaartekracht, overeind gehouden door de grip van de banden, terwijl je haast gewichtsloos door de bochten zweeft. Dat maakt motorrijden zo’n mooie, niet te evenaren ervaring. Om ervoor te zorgen dat je ook veilig de bocht doorkomt zijn er een aantal tips. Zo is het bijvoorbeeld het veiligst om de remfase af te ronden vóór je instuurt, moet je altijd kijken naar het einde van de bocht en vanaf het moment dat je deze kunt zien (uit)accelereren. Maar ook het bepalen van de juiste lijn en kiezen van je juiste rijstijl en -houding zijn belangrijk voor de veiligheid.

Maar hoe kies je die nou? En wat is de veiligste lijn? Je leest er alles over in MotoPlus 20/2021. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Dat kan natuurlijk, klik dan gewoon even hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws