Premium

Occasion pekelfietsen

De meeste motorfietsen brengen de oncomfortabele herfst en winter lekker warm door in de garage. Niet zo gek, met het kwik dicht bij het vriespunt in plaats van ruim in de twee cijfers, is het niet echt behaaglijk rijden op twee wielen. Om over nat- en gladheid nog maar te zwijgen. Toch zijn er nog altijd motorrijders die ook in koude maanden tijdens het woon-werkverkeer van de voordelen van hun tweewieler willen profiteren.

Corona heeft het thuiswerken dan wellicht écht op de kaart gezet, maar veel werknemers moeten toch nog elke dag naar hun werk pendelen. In het voorjaar en de zomer gaan deze noodzakelijke ritten nog gepaard met het nodige rijplezier, maar wat gebeurt er als de dagen korter worden en er dichte mist hangt over met zout besmeurde wegen? Veel mensen stappen dan in hun auto, worstelen zich door het spitsverkeer of persen zich in overvolle treinen. Toch kan de motorfiets ook dan erg veel voldoening brengen, alleen is niet iedere motorrijder er even happig op om zijn toch wel prijzige tweewieler het zout in te sturen. Voor hen biedt de welbekende pekelfiets uitkomst. Wij doen je vijf suggesties aan de hand die goed zijn uitgerust voor deze tijd van het jaar, met kuipwerk, degelijke techniek én ABS. Op veiligheid moet je immers niet bezuinigen.

Het budget voor dit alles? Maximaal € 2.500,-. Dat lijkt niet echt veel, maar je zult verwonderd zijn wat er allemaal voor dat bedrag binnen handbereik ligt. Benieuwd? Ga dan nu naar de winkel voor MotoPlus 1/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Moet je even hier klikken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Motornieuws 2024: Triumph TF250-X

Motornieuws 2024: Triumph TF250-X

29 november, 2023

Dat Triumph volgend jaar in het WK Motocross van start gaat met een volledig in eigen beheer ontwikkelde nieuwe ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws