Nieuws

Noppennieuws 6 – 2016

Op vrijdag 2 december is offroad-magazine Noppennieuws nr. 6 – 2016 verschenen. Daarin ruime aandacht voor de fantastische MXoN, het officiele wereldkampioenschap motorcross voor landenteams. Nederland werd daarin dit jaar glorieus tweede, en lag tot een halve ronde voor het einde zelfs in winnende positie. Verder reden we met vier bijzondere crossmotoren: de fabrieksmachines van Jeffrey Herlings, Max Nagl, Bas Vaessen en de strandracer van 2015 Red Bull Knock Out winnaar Axel van de Sande.

Verder in Noppennieuws 6 veel aandacht voor enduro´s: we waren bij de mooie EK-finale in Harfsen, bij de najaars-ONK’s en we volgden Daan Bruijsten, die in zijn eerste zesdaagse keurig een gouden plak veroverde. Ook publiceren we in Noppennieuws 6 kleurrijke reportages over de Plonker-trial in Arnhem, Yamaha XT500-specialist Hans Verstraten, de Maisplak-cross, de Balkan Offroad Rally, de SMX in Gelsenkirchen, de Supercross in het Gelredome en we kijken vooruit naar de aanstaande Dakar Rally.

In Mannen van Staal komt ook een Dakar-held aan bod: Gerard Jimmink. Hij is met een vierde plaats in de eindstand nog steeds de beste Nederlander ooit. We maakten ook een zeer uitgebreid interview met Heinz Kinigadner, de oud-wereldkampioen motorcross, die achter de schermen bij KTM nog steeds een soort spin in het web is. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij de contractonderhandelingen van KTM met Jeffrey Herlings. Bedragen noemt Kinigadner niet, wel dat Herlings ‘de best betaalde crosser in Europa ooit is’.

Ook maakten we een openhartig interview met onze nieuwe MX2 GP-fabrieksrijder Bas Vaessen, die door sommigen als een rijkeluiskindje wordt gezien, maar keihard werkt om zijn droom waar te maken: ‘Dat mijn ouders wat meer financiële armslag hebben, daardoor ga je niet harder rijden. En op de motor moet ik het helemaal zelf doen.’

Noppennieuws 6 is verkrijgbaar in supermarkten, boekhandels en kiosken. Een abonnement kost slechts 25 euro voor zes nummers per jaar thuis in de bus. Klik hier om een abonnement te nemen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...
MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

19 juli, 2024

Met haar nieuwe Fireblade probeert Honda aan de macht te komen bij de superbikes. Om te kijken of dat is gelukt ...
Warmdraaien – De K van komkommer

Warmdraaien – De K van komkommer

18 juli, 2024

De ‘J’ van juli zit in de maand en dat betekent dat de ‘K’ van komkommer ook weer veelvuldig opduikt in het ...

Overig nieuws