Nieuws

Noppennieuws 4/2022 nu in de winkel

Noppennieuws 4 ligt in de winkels. In dit offroad-magazine staat een uitgebreide test van de Stark Varg, de elektrische crosser die momenteel de crosswereld op zijn kop lijkt te zetten. Zelden was er zoveel rumoer rond de introductie van een nieuwe machine: we spraken ook uitgebreid met Anton Wass, de grondlegger van de 24MX-webshop (met 1 miljoen crossers als klant!) en nu de grote man achter Stark.

Maar ook de ‘gewone’ terreinmachines komen aan bod: Toine van Dijk reed met de nieuwe generatie KTM crossers, die voor 2023 volledig zijn veranderd, waarbij alle tweetakten nu ook injectie hebben gekregen. Ook reden we in Drenthe met twee TM enduro’s: de nieuwe 300 cc viertakt van endurotopper Lucas Dolfing en een nieuwe 300 cc tweetakt. Onze medewerker Klaus Nennewitz ging ook op bezoek bij TM in het Italiaanse Pesaro, om te kijken hoe deze blauwe Italiaanse machines worden gebouwd. Uiteraard volgen we de motorsport op de voet, met uitgebreide verslagen van de MXGP, WK zijspancross, AMA outdoors, EMX en WMX.

In die laatste categorieën maken Cas en Lynn Valk uit Nijverdal momentele furore: de 17-jarige Cas staat aan kop in het EMX125 en de 19-jarige Lynn is wereldtitelkandidaat bij de dames; in een uitgebreid interview maken we nader kennis met de snelle broer en zus.
In Mannen van staal komt de carrière van Peter Dirkx aan bod, de Belgische rijder die altijd een beetje in de schaduw stond van zijn landgenoten, maar zich toch dertien jaar lang als beroepscrosser in de GP’s staande wist te houden. En later nog actief was met de logistiek en organisatie van het Ice One Team. Tot slot spraken we met de nieuwe MON-voorzitter Koen Pijpers, en kijken we naar de historie van het Amerikaanse crossmerk ATK.

Noppennieuws 4 is verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk. De verkooppunten vindt je op onze website onder het kopje ‘Over’. Ook kun je een enkel exemplaar los bestellen via www.noppennieuws.nl/word-abonnee. Het blad wordt dan thuisgestuurd. Abonnees ontvangen hem uiteraard automatisch thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 29,95 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws