Nieuws

Noppennieuws 1 – 2018

Op vrijdag 2 februari verschijnt Noppennieuws 1. In deze maar liefst 132 pagina’s tellende Noppennieuws 1 kijken we uiteraard uitgebreid terug op de Dakar-rally, waarin Honda en Yamaha aanvankelijk het heft in handen namen, maar er toch voor de zeventiende keer op rij een KTM wist te winnen. Ditmaal was Matthias Walkner de beste.

We testen de nieuwe Honda CRF250R, waarmee Honda een enorme stap vooruit zet. Verder in dit winternummer veel interessante interviews, zoals met Simon Frederiks en Eric van Gaalen van het HSF-crossteam, over hun besluit om met een eigen team te stoppen en nu als sponsor in te stappen bij het Honda-fabrieksteam, waarbij ook hun rijders Brian Bogers en Calvin Vlaanderen mee verhuisden. Verder spraken we uitgebreid met Marc de Reuver, die in 2017 als coach Pauls Jonass wereldkampioen zag worden, maar wiens contract toch niet werd verlengd. “Het voelde alsof mijn verkering plotseling uit was,” aldus De Reuver, die volledig verrast was door deze beslissing van de mensen rond Jonass.

Nina Klink staat haar mannetje bij de enduro’s en met haar praten we over haar uitgereden zesdaagse en haar EK-brons. Verder gingen we op bezoek bij Hans Corvers van het KEMEA-crossteam en we vroegen uiteraard waar dat KEMEA voor staat. “Tja,” zei Hans: “Kom Er Maar Eens Achter”.

We bezochten in Amerika de presentatie van de nieuwe KTM en Husqvarna 450cc-crossers, die voorlopig als Limited Edition alleen in Amerika geleverd gaan worden, maar waarschijnlijk ook de basis vormen voor de 2019-crossmotoren in Europa. Verder reden we met Ard en Tessa Lampers een stukje van het Nederlandse deel van de Trans Euro Trail, een 34.000 km lange offroad-route door heel Europa. Ook reden we in de Franse Ardèche offroad, terwijl we verslag doen van het avontuur dat twaalf Brabanders meemaakten toen ze in Zuid-Afrika onder de bezielende leiding van niemand minder dan Alfie Cox gingen offroad-rijden.

In de techniek-rubriek gaan we dieper in op de nieuwe Balance Free Rear Cushion achterschokdemper van Showa, zoals die nu in de nieuwe Suzuki RM-Z450 zit en die vorig jaar ook al gemonteerd was op de MXGP-fabrieksmachines van HRC-Honda. In Mannen van Staal komt tenslotte de immer goedlachse Peter Willems aan bod.

Noppennieuws 1 ligt vanaf 2 februari in de winkel en kost €4,99. Voor 25 euro heb je al een jaarabonnement en krijg je het blad zes keer per jaar thuis in de brievenbus. Kijk daarvoor op www.noppennieuws.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws