Nieuws

Noppennieuws 1 – 2016

Op vrijdag 5 februari verschijnt de eerste Noppennieuws van 2016. Dit offroad-magazine staat boordevol nieuws uit de motorcross-, enduro-, rally-, offroad- en trialwereld. Zo testte meervoudig trialkampioen Alex van den Broek voor ons de nieuwe Vertigo trialmotor en reed Toine van Dijk met de nieuwe Yamaha WR450F enduromotor. Ook was hij één van de weinigen die eind november een dag mocht rijden met de factory-Yamaha YZ450F waarmee Romain Febvre MXGP-wereldkampioen werd.

Uiteraard in deze Noppennieuws ook veel aandacht voor de Red Bull Knock Out strandcross in Scheveningen en Dakar rally. Verder waren we bij de finale van het ONK enduro: de kampioensrit in Eindhoven en maakten we een interview met endurotopper Lucas Dolfing. Ook blikken we terug op het afgelopen jeugdenduro-seizoen.

In een uitgebreid interview vertelt Stefan Everts over zijn overstap van KTM naar Suzuki. Hij is de nieuwe eigenaar van het GRP-fabrieksteam van Sylvain Geboers. Voor Everts is het een weerzien met het merk: op een Suzuki RM125 veroverde hij in 1991 zijn eerste van tien wereldtitels. Ook spraken we met de Apeldoornse broer en zus Freek en Shana van der Vlist, die dit jaar beiden in de GP’s van start gaan. En met vader en zoon Harrie sr. en Harrie jr. van Hout, die beiden achter de schermen actief zijn in de GP-cross: senior als tuner en manager van MXGP-topper Bobryshev en junior als teammanager van het Kawasaki MX2 GP-team.

Als ‘man van staal’ komt in Noppennieuws 1 de wilde crosser Ad Verstegen voorbij. De Brabander stond bekend om zijn spectaculaire rijstijl, waardoor de crossliefhebbers hem niet vergeten zijn.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws