Premium

Motor van het jaar-verkiezing

Motorrijden heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen. Is het een prettig bijverschijnsel van het coronavirus en de daardoor groeiende vraag naar individueel vervoer? Misschien. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat steeds meer mensen voor de motor kiezen. Dat merken wij ook, want nooit eerder hadden we zoveel inzendingen voor onze Motor van het Jaar-verkiezing. Liefst 7.070 MotoPlus-lezers brachten hun stem uit en kozen hun favoriet uit 220 deelnemende motorfietsen. Welke motor kreeg van de MotoPlus-lezers de ‘douze points’?

Bij ons geen schreeuwende Emma Wortelboer in een prachtige roze avondjurk voor een miljoenenpubliek. Al hadden we ons er prima ook zo voor willen uitdorsen. Met zoveel inzenders mag onze verkiezing immers best dezelfde aandacht krijgen. Geen enkel ander Nederlandstalig motorblad weet zo’n grote groep motorrijders te mobiliseren hun stem uit te brengen. Ook op Europees niveau is het een prachtscore, want net als andere jaren wordt ons onderzoek meegenomen in overkoepelende ‘Europe’s Motorcycle of the Year’-verkiezing. In totaal werden hiervoor dit jaar ruim 63.000 stemmen uitgebracht. Omdat je met zoveel stemmen het overzicht snel verliest, hebben we de lijst van 220 motoren opgedeeld in 10 categorieën: de 125cc klasse, choppers en cruisers, sportbikes, beginnermotoren, motorscooters, cross-overs, naked bikes, sport/tour, allroads en modern classics.

Maar welke machine weet dit jaar de titel in de wacht te slepen? Hoe zien de uitslagen er per categorie uit, en hoe zijn de uitslagen van onze lezers ten opzichte van de Europese uitslagen? Dat lees je in MotoPlus 7/2021 (vanaf 2 april in de winkel). Liever een abonnement? Geen zorgen, klik dan gewoon even hier…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.