Nieuws

Motor van het Jaar-verkiezing

Wanneer het einde van het jaar zich aandient, weten doorgewinterde MotoPlus-lezers wel hoe laat het is: tijd voor de Europese Motor van het jaar-verkiezing. Welke motor mag zich per segment verheugen op de meeste sympathie van de Europese motorrijder? Jouw stem kan daarbij behoorlijk lucratief zijn, iedereen die meestemt maakt namelijk kans op een hagelnieuwe Triumph Trident, Yamaha Tracer 7, Kawasaki Versys 650, Honda CMX500 Rebel of Suzuki GSX-S750!

Niet minder dan 5.700 MotoPlus-lezers brachten afgelopen jaar hun stem uit en verkozen voor het tweede jaar op rij de R1250GS/Adventure tot algemeen winnaar. In Nederland, Europees gezien gingen de meeste van de in totaal 73.000 stemmen juist naar de KTM 1290 Super Duke GT. Saillant detail, de Oostenrijker ging in Nederland van 2016 tot en met 2018 met de titel aan de haal!

De kandidatenlijst voor de 2021 Motor van het Jaar-verkiezing bestaat dit jaar uit 204 motormodellen, verdeeld over tien motorcategorieën. Aangezien het een Europese verkiezing betreft, is ook deze keuzelijst ‘Europa-breed’ samengesteld: in alle deelnemende landen wordt namelijk dezelfde lijst gehanteerd. Dat verklaart waarom je op deze keuzelijst ook een flink aanbod aan scooters en 125cc-ers aantreft. In al deze segmenten kies jij je favoriet, wat heel eenvoudig kan in ons online stemportal: www.best-bikes.eu/nl (toegangscode: D916). Het uitbrengen van je stem kan nog tot en met 31 januari 2021.

Je vindt de uitgebreide 204 motoren tellende Motor van het jaar-keuzelijst, met foto en beknopte technische gegevens, waardoor het ook nog eens een handig naslagwerkje vormt, in MotoPlus 24/2020. Let wel, iedereen maakt kans op één van deze vijf nieuwe motoren, ook wanneer je niet op de uiteindelijke winnaar hebt gestemd. Ren dus nu naar de winkel voor MotoPlus 24/2020, of sluit hier een abonnement af!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws