Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Brabantse land

Het leven is goed in m’n Brabantse land, zong Oh Sixteen Oh Seven ooit in de gelijknamige carnavalskraker. Dat kunnen ze dan wel zeggen, maar laten wij dat voor de zekerheid maar even controleren deze week!

Op naar Den Bosch, waar de McDonalds in het Paleiskwartier aan de rand van de stad het startpunt vormt deze bijna 180 kilometer lange route met bourgondische inslag. Het duurt niet lang of de Loonse en Drunense Duinen dienen zich al aan, van waaruit het verder gaat naar een streek die eeuwenlang het centrum vormde van de Nederlandse schoen- en lederproductie. Dan gaat het verder door onder meer het Mastbos Breda, waarna we na een kilometer of 110 aankomen bij MotoPlusPunt Offcourse.
De inwendige mens gevuld gaat het door de Brabantse Kempen en de Kampina. Smalle beekjes, heidevelden, bossen en vennen zijn de hoofdbestanddelen van het vele natuurschoon langs dit deel van de route. De grote heide van de Kampina is een waardevol natuurgebied, waar zeldzame planten en dieren voorkomen en schapen en runderen grazen. De tocht eindigt bij de Majorcabar in Den Dungen, waar je de dag waardig met een drankje en hapje kunt afsluiten!

Download MotoPlus Weekendtour Brabantse Land GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Brabantse Land GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Brabantse Land KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws