Nieuws

MOTOPLUS 7 – 2016

Op vrijdag 1 april (nee, geen grap…) verschijnt MotoPlus 7 en ook daarin schotelen we je weer een vracht echte testen voor. Offroad met een Ducati? We deden het op Sicilië met de nieuwe Ducati Multistrada 1200 Enduro. Ook gaan we op zoek naar de verschillen tussen de nieuwe Honda NC750X en zijn voorganger, de NC700X. A2-rijbewijs op zak, maar wat te kiezen: een naked of toch een fiets met een sportieve jas? Met een vergelijking tussen de Kawasaki Z300 en de Ninja 300 proberen we die keuze iets vergemakkelijken. ‘Met een knipoog naar toen’, dat past perfect bij de vergelijkingstest tussen de Moto Guzzi V7 II Racer en de Yamaha XV950 Racer, twee moderne retro’s met de looks van toen. Ook rijden we kort met de Performance-uitvoering van de Kawasaki Z800.

Valt er bij de huidige Scandinaviërs nog iets van de ruige spirit van de Vikingen te bespeuren? We gaan in MotoPlus 7 op zoek naar het antwoord tijdens een fantastische trip door deze geliefde noordelijke regio. Dichter bij huis verkennen we het rivierenlandschap tussen Lek en Waal in een Roadbook-tour.

Remmen is een essentieel onderdeel van motorrijden. In een aflevering van Perfect rijden met MotoPlus leggen we uit hoe je zo effectief mogelijk de ankers uitgooit. De stabiliteit op hoge snelheid was de achilleshiel van KTM’s Adventure-lijn. Was, want daar hebben de Oostenrijkers inmiddels wat op gevonden en dat proberen we in MotoPlus 7 uiteraard graag uit. Euro4 is inmiddels een feit en vanaf komend jaar moeten alle nieuwe motoren aan deze norm voldoen. Maar wat zijn de gevolgen eigenlijk voor de motorwereld? Roel van Spijker heeft iets met klassieke racers en met name met de Honda RC166. Hij bouwde twee puntgave replica’s van deze legendarische machine, waarmee ooit Mike Hailwood en Jim Redman reden, en laat een van beide in Mijn Trots zien. In de occasionrubriek komt BMW´s R1200GS voorbij.

Uiteraard waren we ook bij de opener van het MotoGP-seizoen in Qatar. Alle achtergronden lees je in het uitgebreide verslag in MotoPlus 7.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 7 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws