Nieuws

MotoPlus 5 | Honda in BMW-houdgreep

Met de MOTORbeurs Utrecht achter ons, is het 2020 motorseizoen officieus van start. En dat is geen moment te vroeg, want het aantal motorrijders in Nederland blijft groeien. Dat geldt overigens ook voor onze abonnees, want wij hebben tijdens de vierdaagse beurs in Utrecht liefst 1.200 nieuwe abonnees mogen verwelkomen!

Die krijgen, net als alle andere MotoPlus-leden, dadelijk de MotoPlus 5 thuis in de bus. Een gloednieuw nummer met onder meer een bochten-ABS test. Vol in de remmen als je lekker op één oor in een bocht ligt? Er zijn van die dingen die geen enkele normale motorrijder vrijwillig zou doen. En toch kan het altijd een keer gebeuren, bij een paniekactie in een schriksituatie bijvoorbeeld. Bestaat er zoiets als een verzekering tegen crashen? We doen een poging en zetten vier moderne bocht-ABS-systemen naast elkaar in een keiharde praktijktest.

Daarnaast hebben we ook een drietal nieuwe motoren aan een eerste test onderworpen. Zo stuurden we op Tenerife de 2020 Yamaha Tracer 700 rond. Heeft deze vernieuwde Japanner zijn frivole karakter behouden? Wij zochten het voor je uit. Hetzelfde geldt voor de nieuwe BMW S1000XR die in de slipstream van de nieuwe
F900R en 900XR gelanceerd werd. De motor moest lichter, sneller en dynamischer worden. Niet bepaald een makkelijke opgave dus. Of het BMW gelukt is, lees je in deze MotoPlus.

In Zuid-Frankrijk stond de Zero SR/S op het menu. Een op de naakte SR/F gebaseerde volledig elektrische sportieve toermachine. Hebben de Amerikanen daarmee een echte verkooptopper in hun gamma gekregen? Het antwoord op die vraag staat in ons nieuwe nummer. Bij de vergelijkingstest nemen de BMW F850GS en R1250GS het op tegen de Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports ES.

Reizen doen we dit nummer in de Dolomieten. Een gebied dat te boek staat als een meer dan fascinerende motorbestemming. De Sella Ronda en Drei Zinnen zijn bij
iedere motorrijder namelijk wel bekend. Maar dat er ook onverhard veel valt te beleven, laten wij je zien.

Uiteraard is bovenstaande slechts een kleine greep uit wat er allemaal in het nieuwe nummer staat. De rest van de inhoud staat hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

TEST
EERSTE TEST: Yamaha Tracer 700
EERSTE TEST: BMW S1000XR
EERSTE TEST: Zero SR/S
VERGELIJKINGSTEST: drie Adventure-allroads

PRAKTIJK
BOCHTEN-ABS VERGELEKEN

REIZEN
DOLOMIETEN OFFROAD

REPORTAGE
KAWASAKI GOOD TIMES COLLECTION
MOTORBEURS UTRECHT 2020
MIJN TROTS: Yoan Warmerdam

SPORT
MOTOGP: preview 2020-seizoen
WK SUPERBIKE: Phillip Island, Australië

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
COLUMN Hugo Pinksterboer
SPOTLIGHT
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
AGENDA
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
BMW F850GS Adventure
BMW R1250GS Adventure
BMW S1000XR
Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports
Yamaha Tracer 700
Zero SR/S

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.