Nieuws

MotoPlus 22 | Triumph Trident, Yamaha MT-07 killer?

Met het afgelasten van de EICMA, prikken motorfabrikanten hun eigen moment om het nieuws voor komend jaar publiek te maken. Zodoende kunnen we deze MotoPlus ook weer flink wat moois laten zien. Zoals de gloednieuwe Triumph Trident. Een naked in het opstap-segement waarmee de Britten duidelijk de aanval openen op de populaire machines in het segment als de Yamaha MT-07, Kawasaki Z650 en Honda CB650R. Een strijd die ongetwijfeld zwaarbevochten zal zijn, want ook Yamaha heeft haar MT-07 voor 2021 flink vernieuwd.

Naast het nieuws, zijn we ook mondjes maat aan het testen met de eerste nieuwe machines. Zodoende lees je in de nieuwe MotoPlus alles over de nieuwe KTM 890 Adventure. De eerste modelupdate voor de twee jaar geleden gepresenteerde KTM 790 Adventure. En meteen een flinke, want onderhuids is heeft KTM de boel uitgebreid onder handen genomen. Hoe dat rijdt, mochten we in Griekenland aan den lijve ondervinden.

Daarnaast hebben we voor MotoPlus 22 ook een negental motorjeans voor je getest. De broeken zijn mateloos populair, maar goed veilig zijn ze? Om daar een antwoord op te krijgen hebben we alle testsubjecten aan een heuse crashtest onderworpen. De resultaten liegen er niet om.

Na het interview met Henk Salomons van Kawasaki, is het deze MotoPlus de beurt aan Tom Crooijmans van BMW Motorrad Nederland. Het afgelopen jaar werd BMW voor het tiende achtereenvolgende jaar marktleider in Nederland. Voer voor een goed gesprek met de directeur.

Reizen doen we dit nummer in India. Om precies te zijn, in Rajasthan. Een omgeving waar we warm ontvangen werden voor een offroad-trip door rustige oorden.

Uiteraard is bovenstaande slechts een greep uit wat er allemaal in de nieuwe MotoPlus staat. De rest van de inhoud staat hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 22

TEST
COMPACTTEST: Ducati Scrambler 1100 Sport Pro
EERSTE TEST: KTM 890 Adventure
VERGELIJKINGSTEST: café racers
TOPTEST: Voge 500R

PRAKTIJK
OCCASION: speedbikes
PRODUCTTEST: 9 motorjeans

REIZEN
RAJASTHAN, INDIA
ROADBOOK-TOUR: het Westland

REPORTAGE
INTERVIEW: Tom Crooijmans, BMW Motorrad Nederland
MIJN TROTS: Olaf Marx en zijn Triumph Thruxton R

SPORT
MOTOGP: Valencia, Spanje

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
SPOTLIGHT
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
BMW K1300S
Ducati Multistrada V4, V4 S & V4 S Sport
Ducati Scrambler 1100 Pro & 1100 Sport Pro
Honda CBR1100XX
Honda VFR1200F
Kawasaki Z900RS Cafe
Kawasaki ZX-12R
Kawasaki ZZR1400
KTM 890 Adventure
MV Agusta F4 1078RR 312
Suzuki GSX1300R Hayabusa
Triumph Thruxton RS
Triumph Trident
Voge 500R
Yamaha MT-07

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.