Nieuws

MOTOPLUS 2 -2017

Het mag buiten dan ijzig koud zijn; met MotoPlus 2, die op vrijdag 20 januari verschijnt, heb je in ieder geval voldoende leesvoer om eens lekker tegen de verwarming aan te kruipen. Wat hebben we in de aanbieding? De eerste test van de KTM 1290 Super Duke R bijvoorbeeld en ook de eerste meters met de Royal Enfield Himalayan. Daarnaast zetten we de nieuwe Kawasaki Z1000SX naast zijn voorganger en kunnen we dieper ingaan op de verschillen tussen beide sportieve toerders. Ook nemen we plaats op het zitje van Kawasaki superbike-racer van wereldkampioen Jonathan Rea en gaan we terug in de tijd met een rit op de Honda CB400 Four.

Zowel BMW als Ducati lanceerden met respectievelijk de HP4 Race en de Superleggera een superbike met een carbon frame. In een techniekartikel in MotoPlus 2 gaan we daar eens dieper op in. In Texas bezoeken we het Texas Tornado Boot Camp van ex-MotoGP-coureur Colin Edwards om ons eens goed te laten afbeulen en we blikken terug op de snelheidsrecordpoging van Triumph op de Bonneville-zoutvlakte. XT500’s zijn tegenwoordig een zeldzaamheid en felbegeerde verzamelaarsobjecten. Hans Verstraten houdt ze rijdend en dat is meer dan een hobby. In MotoPlus 2 spreken we hem uitgebreid over zijn XT-passie. Door de Euro4-norm is de Japanse chopper nagenoeg van het toneel verdwenen, tijd om opkomst en ondergang van dit fenomeen is goed te belichten. En in een aflevering van Mijn Trots laat Marja Kelly haar Suzuki GS500E zien.

Gebruik makend van de lokale motortaxi’s reizen we in Tanzania door een betoverend mooi Afrikaans landschap. Dat soort verre bestemmingen is uiteraard prachtig, maar dichter bij huis blijft de fabelachtige Stelvio-pas een reëler doel. In MotoPlus 2 maken we je vast lekker.

En uiteraard praten we je ook helemaal bij over de afgelopen Dakar-rally, die geteisterd werd door zware regenval en overstromingen.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 2 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws