Nieuws

MotoPlus 2 – 2015

Het is weer zo ver, op 23 januari ligt de nieuwste MotoPlus in de bus en in de winkel en in MotoPlus 2 maken we de eerste meters met twee nieuwe 2015-modellen: Kawasaki Versys 1000 en de Suzuki V-Strom 650XT. Ook gaan we op pad met twee Europese driecilinder nakeds: de MV Agusta Brutale 800RR en de Triumph Street Triple R. Bijzonder is tevens de ontmoeting tussen de BMW K100RS en de K1300S, twee eigenzinnige BMW’s die gezien hun motorconstructies wel eens snel en definitief tot het motorverleden kunnen gaan behoren. De eerste test van de nieuwe Yamaha YZF-R1 zit er aan te komen, maar in deze nieuwe MotoPlus duiken we eerst nog wat dieper in de techniek van de nieuwe superbike.

Voordelig racen? Studenten van het Deltion College laten zien dat je met een Suzuki SV650S wat dat betreft nog heel aardig uit de voeten kunt. Het herstellen van beschadigd kuipwerk is een ideaal klusje voor de wintermaanden, in MotoPlus 2 laten we zien hoe je dit zelf kunt doen. Het reinigen van de ketting is een ander winters klusje, om je daarbij een handje te helpen hebben we een aantal kettingreinigers getest.

De specials van Deus ex Machina zijn inmiddels wereldberoemd. De Australische bouwer opende een filiaal in Los Angeles, waar we in MotoPlus 2 een kijkje nemen. Ook gaan we verder met onze fantastische trip van Alaska naar Vuurland in het tweede, afsluitende deel.

In een techniekartikel gaan we in MotoPlus 2 dieper in op bougies, terwijl in de occasionrubriek de Triumph Daytona 675 centraal staart. Ron Vleghert laat in Mijn Trots een stukje luxe uit eind jaren negentig met een nog zeer eigentijdse uitstraling zien: de BMW K1200LT.

Uiteraard volgden we ook de Dakar-rally, in MotoPlus 2 lees je het volledige verslag, waarin uiteraard ook de Nederlandse deelnemers ruim aan bod komen. Daarnaast spreken we met Lee van Dam, die komend jaar op het TT circuit van Assen (!) de Nederlandse ronde van het WK motorcross organiseert.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 2 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws