Nieuws

MotoPlus 17 | Punten-winnaar of Alpen-joker?

Door de coronacrisis hadden we lange tijd te maken met reisbeperkingen. Inmiddels kunnen we in Europa alweer een tijdje redelijk onbeperkt reizen. Ook voor ons dus tijd om de bergen weer eens op te zoeken – en meer specifiek de omgeving van de Oostenrijkse Großglockner Hochalpenstraße.

In de nieuwe MotoPlus kun je daarom lezen hoe acht motoren uit vier bij bergfans populaire segmenten een onderling bergduel uitvochten.Want wie is er beter? De 1.000 punten-winnaar, of de door ons geselecteerde Alpen-joker.

Verder zijn we ook op de gloednieuwe Aprilia RS660 gestapt voor een eerste rij-indruk. Een exclusief voorproefje van een motor die een beetje doet denken aan de goede oude 600’s uit de jaren negentig. Kan dat anno 2020 nog steeds? Wij zochten het voor je uit.

Wie ook terug is, is Fantic. En wel met de Caballero 500, een hommage aan het eerste model uit 1969. In het fraaie Zeeland maakten we kennis met de terugkeer van het merk dat in de jaren 80 een gezegevierde naam was in de trail en enduro.

Op zoek naar een nieuw communicatiesysteem? Dan is deze MotoPlus ook zeker het lezen waard. Wij namen vier toppers van Midland, Sena, Cardo en UClear mee op een zeer uitgebreide en langdurige test om te zien welke als beste uit de bus kwam.

Verder kun je ook in nummer 17 ook een reportage lezen over een bijzondere motor. Richard Flutter is namelijk gek op de kick van een turbo en ruste daarom zijn Kawasaki ZZR1400 er mee uit. Het resultaat is een machine met een top van dik 381 pk.

Uiteraard is bovenstaande slechts een greep uit wat er allemaal in de nieuwe MotoPlus staat. De rest van de inhoud zie je hieronder. Rest ons niets minder, dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 17

TEST
RIJ-INDRUK: Aprilia RS660
RIJ-INDRUK: Fantic Caballero 500
VERGELIJKINGSTEST: 4 x 2 bergduel

PRAKTIJK
NAVIGATIE (2): routes aanpassen.
PRODUCTTEST: Bluetoothcommunicatiesystemen
TIPS & TRICKS

REIZEN
ZWARTE WOUD, DUITSLAND
Z TOT Z-TOUR: rondje Zelhem

REPORTAGE
KAWASAKI ZZR1400 TURBO
MIJN TROTS: Chris Miltenburg en zijn Suzuki GR650X

SPORT
WK SUPERBIKE: Aragon, Spanje

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
COLUMN: Hugo Pinksterboer
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia RS660
BMW S1000R
BMW S1000XR
Ducati Multistrada 950S
Fantic Caballero 500
Honda Africa Twin
KTM 1290 Super Adventure S
KTM 1290 Super Duke R
Suzuki V-Strom 1050XT
Yamaha Ténéré 700

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.