Nieuws

MOTOPLUS 15 – 2015

Op vrijdag 24 juli verschijnt MotoPlus 15, het laatste nummer voor we twee weken met zomerreces gaan. Dat is uiteraard een lekker dik nummer, boordevol nieuws, testen, interviews en pakkende reisverhalen. Kortom, genoeg leesvoer om de vakantie te overleven. We trappen het nummer af met een eerste test van de Ducati Panigale R, de basis onder de huidige Superbike-racer van de Italianen. Vervolgens pakken we uit een megatest van maar liefst negen dikke power nakeds. Wie pakt de kroon in deze krachtpatsersklasse? Voor wie rijbewijstechnisch nog niet toe is aan deze buitencategorie hebben we in MotoPlus 15 ook een vergelijkingstest tussen twee A2-nakeds: de Kawasaki Z300 en de KTM 390 Duke.

Matthijs van de Wall reed tijdens de afgelopen Ducati Club Race met Ecomaxx alkylaatbenzine. Wat het is en doet lees je in MotoPlus 15 in een uitgebreid techniekartikel. In dit nummer ook het derde deel van onze actie ‘Trace the Tracer’, waarin je op zoek moet naar de locatie waar we de Yamaha MT-09 Tracer ’s nachts hebben gefotografeerd. Verder spreken we uitgebreid met voormalig RTL Nieuws-anchor Rick Nieman over zijn boek ‘Altijd Viareggio’ en uiteraard motorrijden.

In MotoPlus 15 ook het eerste deel van een vierluik, waarin twee Nederlandse avonturiersters, Daniëlle Boelens en Irene Wouters, een fantastische tocht door Zuid-Amerika maken. Een geweldig verhaal, met schitterend fotowerk. Dichter bij huis volgen we de Hellas Tour & Rally, een heel toegankelijke manier om zonder wedstrijdelement kennis te maken met rallyrijden.

Na de toerbanden in MotoPlus 14 zijn in MotoPlus 15 de allroad-banden aan de beurt. Welke banden moeten er onder jouw avonturier? We testen 5 sets op intensieve wijze onder natte en droge omstandigheden. De Suzuki GSR750 rijdt in dit nummer als occasion voorbij en Hanny van Kaathoven laat in Mijn Trots haar Yamaha Fazer 600 zien, inclusief hond Sunny, die graag mee gaat.

MotoGP-coureur Andrea Dovizioso praat in MotoPlus 15 openhartig over zijn ambities als fabriekscoureur en over het moeilijke proces om een goede motor beter te maken. Uiteraard waren we ook bij de MotoGP-race op de Duitse Sachsenring en bij het WK Superbike op het Amerikaanse Laguna Seca.

Klik hier als je de volledige inhoud van MotoPlus 15 wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Met je foto in MotoPlus

Met je foto in MotoPlus

16 juli, 2024

Ja, de zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat velen er weer met de motor op uit trekken. Voor ...
Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws