Nieuws

MotoPlus 14 | Uitlaatgeluid, hoe zit het nu?

De discussie over het geluid van motorfietsen is niet alleen van de laatste tijd. De een houdt ervan, de ander is niet zo enthousiast, om het zachtjes te zeggen. Met name vanwege dat uitlaatgeluid ligt het motorrijden momenteel onder vuur en worden in Nederland bijvoorbeeld populaire dijkwegen afgesloten. Het maakt duidelijk dat de intensiteit van het geluid van sommige motoren voor de motorwereld in zijn geheel een bedreiging vormt.

Om meer inzicht te krijgen in het discussiepunt, doken we in de regels rondom het uitlaatgeluid. Hoe het zit, lees je in MotoPlus 14!

De vergelijkingstest behandelt dit nummer de SUV’s onder de motorfietsen. Met een vermogen tussen de 158 en 175 pk en omvangrijke, multi-instelbare elektronica om je te helpen dat vermogen aan de grond te krijgen, dat zouden we nog niet zo lang geleden als kenmerken van pure sportmotoren hebben gezien. Inmiddels krijg je dit alles ook op meer toeristisch aangelegde topmodellen.

Verder gingen we met acht MotoPlus-lezers op pad om de nieuwe Kawasaki Ninja 1000SX aan een lezerstest te onderwerpen. Hoe de rit, die in plaats van Spanje door de Achterhoek en Twente voerde, hen beviel lees je in de nieuwste uitgave.

Reizen doen we dit nummer in de Duitse middelgebergten. Van het Ebbegebergte en het Rothaargebergte over het Thüringer Schiefer- en Elbsandsteingebergte tot aan het Zittauergebergte. Dat zijn weliswaar geen alpiene hoogstandjes, maar toch belooft het een tour met bochtengeluk van de bovenste plank te zijn. ‘Aufsteigen’ maar!

Iets verder van huis, in Griekenland, deden we mee aan de vierde editie van de Greek Odyssey. Onder het motto ‘we create the routes, you write the history’ werd vanuit Athene een van de mooiste Adventure Raids in Europa verreden. De route voerde onder andere over het eiland Evia en door Centraal-Griekenland, voor een dikke 90 procent over onverharde pistes. Zes dagen in een decor van schitterende landschappen en prachtige  bezienswaardigheden, waar natuur, avontuur en cultuur samenkomen.

Uiteraard is bovenstaande slechts een greep uit wat er allemaal in de nieuwe MotoPlus staat. De rest van de inhoud vind je hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 14

TEST
EERSTE TEST: Yamaha Tricity 300
VERGELIJKINGSTEST: 3 topklassecrossovers
LEZERSTEST: Kawasaki Ninja 1000SX

REIZEN
DUITSE MIDDELGEBERGTEN

TECHNIEK
UITLAATGELUID

REPORTAGE
GREEK ODYSSEY
25 JAAR APRILIA MOTO 6.5
INTERVIEW: Rob Bomhof
MIJN TROTS: Koos Boerboom en zijn Suzuki 850GS

SPORT
BO BENDSNEYDER OP DE 500-RACER VAN JACK MIDDELBURG

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
MAIL: feedback
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia Moto 6.5
BMW S1000XR
Ducati Multistrada 1260S Grand Tour
Kawasaki Ninja 1000SX
KTM 1290 Super Duke GT
Yamaha Tricity 300

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws