Nieuws

MotoPlus 12 | Hoe veilig is een imitatie-helm uit China?

Met de zomer in de bol is het natuurlijk zaak je hoofd goed te beschermen. Je begrijpt het al, we hebben een aantal helmen aan een uitvoerige test onderworpen. En dan gaat het wel iets verder dan voelen of de helm lekker zit, of het vizier omhoog en omlaag gaat en of er een kek kleurtje op zit. Om te laten zien dat uiterlijk weinig zegt over een helm, hebben we ook een fraai ogende Chinese kloon van een Arai op de pijnbank gelegd. Is goedkoop duurkoop? Je leest het in MotoPlus 13 die vanaf vrijdag 14 juni in de winkel ligt!

In datzelfde nummer hebben we ook een toptest met de nieuwe SR/F van Zero. De elektrische krachtbron vindt langzaam maar zeker zijn weg op de motormarkt. Met de SR/F heeft Zero de aanval geopend op de gevestigde orde onder de verbrandingsmotoren. Wij hebben voor je uitgezocht hoe goed deze machine zich tot de conventionele machines verhoudt. Van rij-eigenschappen tot actieradus en alles dat er tussenin zit. Om alvast een tipje van de sluiter lichten: we gingen van Hero naar Zero in 40 kilometer.

Reizen doen we dit nummer in De Elzas, waar we toeren door de Vallei van de Bruche. Een onontdekt stukje dat het noorden van de Vogezen met het zuiden van Lotharingen verbindt. Minder van hetzelfde, meer van iets anders. Uitgekeken op de looks van je motor? Dan is het misschien het overwegen waard om je stalen ros te laten wrappen. Een totaal andere uitstraling op een niet invasieve manier. Lees er alles over in MotoPlus 12.

Op het gebied van sport kunnen we uiteraard niet om de TT van Assen heen. In aanloop naar de 89e grote prijs van Nederland spraken we met Bo Bendsneyder en Hans Spaan. Twee mannen met beiden hun eigen visie. Waar Bendsneyder het ‘niet reëel vindt’, ziet Spaan kansen. In het kader van diezelfde race interviewden we ook Loek Bodelier. De man die in 1994 het podium mocht betreden om daar de derde prijs in ontvangst te nemen.

Ga je ook naar de TT in Assen, dan staat er in deze MotoPlus ook een handig overzicht met alles dat je over de race wil weten. En misschien kun je het bezoek nét dat beetje spannender maken. Want wij mogen, in samenwerking met Monster Energy en TT Circuit Assen, een lezer blijmaken met een meet & greet met Valeninto Rossi! Wat je moet doen om hier kans op te maken, lees je op www.motoplus.nl/rossi.

Bovenstaande is uiteraard slechts een greep uit het 116 pagina’s dikke nummer. Wat er nog meer in staat, lees je hieronder in de inhoudsopgave. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen met de nieuwe MotoPlus!

Inhoud MotoPlus 12/2019

TEST
Toptest: Zero SR/F
Vergelijkingstest: 3 retro-nakeds
Rij-impressie: Ducati Diavel 1260 S

PRAKTIJK
RST Lezerstest
Motor Wrappen
Producttest: 9 integraalhelmen

REIZEN
De andere Elzas

REPORTAGE
KTM Motohall
Projectmotorfiets Ducati SS1100
Mijn trots: Ad Ridderhof en zijn Maico 501 Wasp-zijspan

SPORT
89e Dutch TT: Interview Bo Bendsneyder & Hans Spaan
89e Dutch TT: Interview Loek Bodelier
89e Dutch TT: TT-info
MotoGP: Mugello, Italië

RUBRIEKEN
Warmdraaien
Newsflash
Interview: Onderweg
Moto+Foto
Agenda
Strip: Motomania
Volgend nummer
Colofon

MOTOREN IN DIT NUMMER
BMW Concept R18
BMW R nineT
Ducati Diavel 1260 S
Kawasaki Z900RS
KTM 790 SMC
Triumph Speed Twin
Zero SR/F

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.