Nieuws

MotoPlus 10 | 1.454 pk op de pijnbank, textielpakken-test en A1-motoren

Met een opgeteld vermogen van 1.454 pk knallen we deze MotoPlus onze superbike-vergelijkingstest in. En die is dermate uitgebreid, dat we het nu in één nummer redden. Daarom focussen we ons in dit eerste deel op de beresterke motorblokken van het zevenkoppig deelnemersveld, bestaande uit de Aprilia RSV4 1100 Factory, BMW S1000RR, Ducati Panigale V4 S, Honda CBR1000RR-R Fireblade SP, Kawasaki ZX-10RR, Suzuki GSX-R1000R en Yamaha YZF-R1M,

En ook de eerste testen gaan door. Dus kunnen we dit keer de Benelli 752S en MV Agusta Brutale 1000RR aan je voorstellen. En daar waar de een ondertussen onder Chinese vlag vaart, heeft de ander een Russisch tintje. In beide gevallen niet zonder hun Italiaanse roots te verliezen uiteraard.

In dit nummer ook een praktijktest met de FJR1300, die ondertussen alweer twintig jaar deel uitmaakt van het Yamaha-gamma. Steeds doorontwikkeld, maar toch ook altijd heel herkenbaar gebleven. In een intensieve dagelijkse praktijktest proberen wij het geheim te achterhalen achter het succes van deze duurloper!

Ook lopen we alvast vooruit op de mogelijke verbreding van het B-rijbewijs en nemen we een kijkje over de grens, in Duitsland om precies te zijn, om te zien welke A1-motoren daar het meest populair zijn. Onze oosterburen zijn immers pas overgestapt op een verbreding van het autorijbewijs, waardoor 25-jarigen na het volgen van 9 lessen ook op een 125cc-motor mogen stappen. Is dit hét wapen tegen overvolle wegen in de anderhalve-meter-maatschappij?

Reizen doen we dit nummer onder meer langs de Rijn. Want Louis Davids het meer dan honderd jaar geleden al treffend te verwoorden: niets zo fijn fijn fijn als een reisje langs de Rijn Rijn Rijn. Met name de Midden-Rijn, die niet voor niets ook bekendstaat als de Romantische Rijn, is daarbij echt een toeristisch pareltje met zijn hellingen, wijngaarden, burchten en authentieke dorpjes. Benieuwd naar de mooiste straten door het krappe Rijndal, Rheingau-gebergte, Hunsrück, Lahntal en de Taunus? Zoek niet verder!

Voor de producttest zijn het dit keer de adventure-pakken die het tegen elkaar opnemen. De adventure is immers nog steeds de populairste motorfiets noemen. Hoog tijd dus om een aantal bijpassende outfits in een vergelijkingstest naast elkaar te zetten.

Uiteraard is bovenstaande slechts een greep uit wat er allemaal in het nummer staat. De rest van de inhoud staat hieronder. Rest ons niets minder, dan je alvast heel veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 10

TEST
EERSTE TEST: Benelli 752S
EERSTE TEST: MV Agusta Brutale 1000RR
VERGELIJKINGSTEST: superbikes (1) – motorblokken 30
DAGELIJKSE PRAKTIJKTEST: Yamaha FJR1300AE

PRAKTIJK
PRODUCTTEST: 10 adventure-outfits

REIZEN
7 SUMMITS ALPENTOER
TOERTIP: Midden-Rijn (D)

TECHNIEK
BMW R18

REPORTAGE
A1-MOTOREN
VERKOOPCIJFERS IN CORONATIJD
MIJN TROTS: Sjef Roelofsen en zijn Honda NS400R Spencer Replica
INTERVIEW Streuer/De Haas

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia RSV4 1100 Factory
Benelli 752S
BMW R18
BMW S1000RR
Ducati Panigale V4 S
Honda CBR1000RR-R Fireblade SP
Kawasaki ZX-10RR
MV Agusta Brutale 1000RR
Suzuki GSX-R1000R
Yamaha FJR1300AE
Yamaha YZF-R1M

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.