Nieuws

MotoPlus 09 | De andere allroad-test

Op vrijdag 3 mei, vlak voor het bevrijdingsweekend, verschijnt MotoPlus 9 Een 132 pagina’s tellend stukje leesvoer bomvol motoren. Zo rijden we in Italië de eerste meters met de gloednieuwe Aprilia Tuono V4 1100 Factory. Ook onderwerpen we zes dikke allroads aan een test. Het 1200-plus-segment vormt tegenwoordig immers de koningsklasse van de tweewielermarkt en dat merk je ook aan de prijs. Daarom hebben we bij deze test naast de sterke alleskunners van dit jaar ook een oude bekende en een betaalbaar alternatief meegenomen.

In eigen land maken we  kennis met de Z900 in een Barracuda-jasje. Allerlei optische lekkernijen die het sportieve karakter van Kawa’s naked nog wat aandikken. En we blijven even in het sportieve segement, want we testen in dit nummer ook de Bridgestone S22. Een band die volgens de fabrikant ten opzichte van zijn voorganger goed is voor een 5% betere rondetijd op een natte baan, een 15% hogere bochtsnelheid (!) op droog wegdek, een beter stuurgevoel en daarbij een gelijkblijvende levensduur. Toe maar!

Langzaam maar zeker nadert ook de vakantie. Plannen om naar de bergen te rijden? Zeker doen! Daar wachten namelijk heerlijke bochten en prachtige landschappen. In MotoPlus 09 pagina’s geven we je tips over hoe te rijden in de bergen en hoe je het beste bagage mee kunt nemen. Wie nog iets verder wil reizen, kan inspiratie opdoen met ons reisverhaal door Myanmar. Liever wat dichter in de buurt? Dan is de roadbook-tour in dit nummer een aanrader. Prachtig roeren door Drenthe, een provincie die niet alleen het hart van de motorsportliefhebber sneller kan doen kloppen.

Vooruitlopend op ‘Jumping Jack’ dat deze week in premiere gaat op het TT Circuit Assen, hebben we in deze MotoPlus een uitgebreide reportage over de Honda RS500, die Middelburg in het GP-seizoen van 1983 reed, en die door oud-coureur Henk de Vries in nieuwstaat is teruggebracht. Een Japans stilleven in een Hollands decor, een Japans stilleven dat geen stil leven kende. Uiteraard is dit slechts een greep uit het nummer, de volledige inhoud vind je hieronder. Rest ons niets minder dan je veel leesplezier te wensen met de nieuwe MotoPlus!

Inhoud MotoPlus 09

Test
Eerste test Aprilia Tuono V4 1100 Factory
Vergelijkingstest 6 allroads
Rij-impressie Kawasaki Z900 Barracuda
Vergelijkingstest scramblers
Bandentest Bridgestone S22

Techniek
Aerodynamica (2)

Praktijk
Sleuteltip onderhoud aan het rijwielgedeelte
Rijtips bergen

Tips & tricks
Reizen
Myanmar
Roadbook-tour Drenthe

Reportage
Met de postmotor door Australië
Op bezoek bij Rizoma
Winnaars Valentino Rossi-kleurwedstrijd
Mijn trots Frans Kuil en zijn Honda Blackbird
Honda RS500 van Jack Middelburg

Rubrieken
Warmdraaien
Newsflash
Column Hugo Pinksterboer
Spotlight
Interview Onderweg
Colofon
Agenda
Moto+foto
Strip Motomania
Volgend nummer

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws