Nieuws

MotoPlus 07 | Gigaboxer

De eerste week van april dient zich aan, dus ligt er weer een nieuwe MotoPlus op je deurmat (als je abonnee bent) en in de winkelschappen. En net als voorgaande nummers hebben we weer een lekker stukje leesplezier voor je samengesteld. Zo zijn we onder meer op pad geweest met de 650-modellen van CFMoto die tijdens de motorbeurs in Utrecht op flink wat belangstelling mochten rekenen.

Ook hebben we twee KTM 1290 Super Duke R’s met elkaar vergeleken. Want voor modeljaar 2020 scherpte KTM haar dikste bruut, de 1290 Super Duke R, op veel punten aan. In een rechtstreeks duel met zijn voorganger zien we hoe dat uitpakt. Wil je de straatstenen liever laten liggen waar ze liggen en hoef je niet per se met de oren door het gras, dan is een retro misschien meer iets voor je. Om te zien welke het best bij je past, hebben we dit nummer vier van deze hartverwarmers naast elkaar gezet.

In de rubriek praktijk dit keer onder meer aandacht voor een flink aantal cruiserbanden. Het rubber voor deze machines en regen was in het verleden nooit zo’n goede combi. En juist op dat gebied hebben veel bandenfabrikanten een flinke stap gezet. We zetten zeven sets banden voor zware jongens naast elkaar. En in het onderdeel praktijk dit keer aandacht voor de nieuwe Aprilia RS660. Voor we ermee kunnen rijden moeten we nog even geduld hebben, maar we hebben de Italiaan al wel wat nader kunnen bekijken.

Daarnaast besteden we deze MotoPlus ook aandacht aan het feit dat Nederland dit jaar 75 jaar bevrijding viert. De evenementen mogen dan afgelast zijn vanwege het coronavirus, het herinneren blijft. Daarom trokken we met een Royal Enfield en Harley-Davidson dwars door het land in het spoor van de bevrijders die 75 jaar geleden zo hard vochten voor onze vrijheid.

Reizen doen we dit nummer uiteraard ook en wel in Zwitersland. Schwuz is immers de perfecte uitvalsbasis voor het maken van mooie toerroutes door de Zwitserse Alpen. We maakten twee downloadbare dagtochten voor je die ongetwijfeld goed van pas komen als alle maatregelen rond de pandemie opgeheven zijn.

Uiteraard is bovenstaande slechts een greep uit de nieuwe MotoPlus, wat er nog meer in het blad staat zie je hieronder in de volledige inhoudsopgave. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 07

TEST
RIJ-INDRUK: CFMoto 650-modellen
OUD – NIEUW: KTM 1290 Super Duke R
VERGELIJKINGSTEST: 4 retro’s

PRAKTIJK
BANDENTEST: 7 sets cruiserbanden
OCCASION: 7 ééncilinders
TIPS & TRICKS

TECHNIEK
APRILIA RS660

REIZEN
TOERTIP: Schwyz, Zwitserland

REPORTAGE
IN HET SPOOR VAN DE BEVRIJDERS

SPORT
SUZUKI IN DE MOTOGP

RUBRIEKEN
WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
COLUMN: Hugo Pinksterboer
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
MAIL: feedback
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER
Aprilia Pegaso
Aprilia RS660
BMW R1800 Tourer
CFMoto 650GT
CFMoto 650MT
CFMoto 650NK
Ducati Scrambler Icon
Honda XBR500
KTM 690 Enduro
KTM 1290 Super Duke R (2019)
KTM 1290 Super Duke R (2020)
Mash Dirt Track 650
Moto Guzzi V9 Roamer
MZ ETZ 250
Royal Enfield Continental GT535
Suzuki DR650
Triumph Street Twin
Yamaha MT-03

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws