Nieuws

MotoPlus 06 | Z-Strijd

Een blad vol testen, reizen, techniek en ook sport. Kortom, precies wat je van ons verwacht en misschien wel de ideale manier om heel even aan wat anders te denken dan alle corona-nieuws. Wat we voor je in petto hebben?

Onder meer een vergelijkingstest waarbij middenklasse, viercilinder lijnmotor, prijs-vermogenkampioen de toverwoorden zijn. Oké, niet voor iedereen de meest spannende kreten. Maar wel de woorden die de Kawasaki Z900 goed omschrijven. En terwijl de vorige generatie van de Kawasaki Z900 al erg goed was, heeft Kawasaki toch getracht er nog een schepje bovenop te doen. We zetten de nieuwe naast zijn voorganger om te zien of ze dat gelukt is.

In onze toptest is het dit keer de beurt aan een van de meest spraakmakende nieuwkomers dit jaar: de Triumph Rocket 3 R. Waar deze gespierde Britse sloopkogel toe in staat is, testen we op ons Toptest-parcours.

Aan de andere kant van het spectrum, in de lichtgewicht avonturier-klasse, maken we kennis met de jongste telg van de KTM-familie. We vlogen namelijk naar Tenerife om kennis te maken met de 390 Adventure. Een avontuurlijke eenpitter die niet alleen op, maar ook naast het asfalt zijn mannetje staat.

De producttest behelst dit nummer een test met koffersystemen voor de BMW R1250GS. Een hoop bagage weg kunnen slikken is immers het lot van veel toermotoren. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele uiteenlopende bagagesystemen beschikbaar van evenzovele fabrikanten. Welke set past het best en is het meest praktisch? Wij zoeken het uit!

Reizen doen we dit nummer in Duitsland, om precies te zijn in Nedersaksen. De enige deelstaat in Duitsland waar je vanaf heuse bergen tot aan de kust kunt rijden. Landschappelijk gezien een lekker gevarieerd menu kortom, dat ook nog eens relatief dicht bij ons koude kikkerlandje ligt. Op weg naar het land tussen de Harz, het Marschland en de zee!

Hartstocht, emotie, dynamiek – geen merk ter wereld dat zo nauw verwant is met de basisbeginselen van het motorrijden als Ducati. De huidige politiek correcte tijd, waarin onder meer het milieu een steeds prominentere rol speelt, vormt voor de Italiaanse onderneming een regelrechte uitdaging. Wij namen het bedrijf onder de loep!

Uiteraard is bovenstaande slechts een kleine greep uit wat er allemaal in de nieuwe MotoPlus staat. Een overzicht van de hele inhoud, staat hieronder. Rest ons niets minder dan je alvast veel leesplezier te wensen!

Inhoud MotoPlus 6 / 2020

TEST
EERSTE TEST: KTM 390 Adventure
TOPTEST: Triumph Rocket 3 R
OUD – NIEUW: Kawasaki Z900
TEST: Metzeler Sportec M9RR

PRAKTIJK

PRODUCTTEST: 7 koffersystemen

REIZEN

NEDERSAKSEN, DUITSLAND

REPORTAGE
ONDER DE LOEP: Ducati
MIJN TROTS: Frank en Len Jonkers

SPORT

MOTO2-FRAMECONSTRUCTEUR KALEX
MOTO2 + 3: Losail, Qatar

RUBRIEKEN

WARMDRAAIEN
NEWSFLASH
SPOTLIGHT
INTERVIEW: Onderweg
MOTO+FOTO
AGENDA
STRIP: Motomania
VOLGEND NUMMER
COLOFON

MOTOREN IN DIT NUMMER

Kawasaki Z900 2019
Kawasaki Z900 2020
KTM 390 Adventure
Triumph Rocket 3 R

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.