Nieuws

Jouw eerste buitenlands motoravontuur tijdens de MotoPlus-Lezersreis in het Sauerland

Een eerste keer met de motor naar het buitenland op reis gaan, kan best spannend zijn. Want wat neem ik mee? En hoe? Is mijn motor überhaupt wel geschikt voor dit soort excursies? Uiteindelijk kom je daar maar op één manier achter: gewoon gaan en genieten! En dat is precies waar deze MotoPlus-lezersreis in samenwerking met Motoerit voor bedoeld is: op een laagdrempelige, betaalbare manier kennis maken met het buitenlandse avontuur!

Daarvoor trekken een bijzonder populaire bestemming onder motorrijders: het Sauerland, ook wel het land van de duizend bergen genoemd . En daar is geen woord van gelogen, want dit middengebergte telt meer dan 2.700 bergtoppen tot 840 meter hoogte. En bergen betekent een veelvoud aan bochten en ook de nodige haarspeldbochten. Het is er simpelweg hemels rijden, ook voor minder ervaren bestuurders.

Nationale park

Deze driedaagse reis start in Weert, een mooie lange of korte toerroutes (280/320 km) brengt je vervolgens naar de uitvalsbasis voor dit weekend: Hotel Winterberg Resort. In dit prima hotel kun je niet alleen genieten van een uitstekend ontbijt en diner, maar ook lekker ontspannen in het binnenzwembad. Op dag twee heb je wederom de keuze uit een korte of lange dagtocht (240/300 km) door onder meer het prachtige Nationale Park Kellerwald-Edersee en het Rothaargebergte. Dit alles via de mooiste wegen, waarbij je onderweg ook nog het nodige te zien krijgt, zoals bijvoorbeeld het sprookjesachtig mooie Schloss Waldeck. Op dag drie gaat het via mooie, kleine stuurwegen afgewisseld met de wat vlottere en bredere binnendoorwegen weer terug naar Nederland.

Motorrijden staat synoniem voor vrijheid en dat staat ook centraal tijdens deze groepsreis. We zijn weliswaar met andere motorrijders op pad, maar jij bepaalt zelf hoe, wanneer en met wie je rijdt. Iedereen krijgt vooraf de routes, je kunt je dagen dus helemaal zelf indelen. Ga je graag alleen op pad, dan ga je alleen, liever de gezelligheid van een groep, dan kan dat uiteraard ook.
Vind je het nu spannend om die eerste bochten in Duitsland te nemen? Uiteraard is er vanuit Motoerit een begeleider met motor aanwezig, en wel de Iers-Nederlandse Kevin, een rasechte levensgenieter die te vinden is op allerlei motoren. Indien gewenst neemt hij je mee op sleeptouw voor de eerste kennismaking met dit verslavende bochtenparadijs. Wel tot een maximum van vier motoren in verband met veiligheid en overzichtelijkheid.

Klinkt goed? Geef je dan snel op, want het aantal plaatsen is beperkt!

Lezersreis Sauerland, hoe en wat?

Soort reis: individuele reis; rijden naar eigen believen, alleen of in spontaan gevormde groepjes; de routes gaan volledig over verharde wegen en zijn rijk aan bochtencombinaties
Data weekend 1: 6-8 september 2024
Reisduur: 3 dagen
Dagetappes: 240-380 kilometer

Speciale lezersprijzen:
Per persoon op basis van twee- of driepersoonskamer: € 239,- (op basis van indeling, persoonlijke verzoeken m.b.t. kamerindeling mogelijk).

Inclusief:
• 3 dagen maximaal stuurplezier
• Alle routes op GPS (route en tracks)
• Toeristische aanrijroute in korte of lange variant (280/320 km)
• 1 dagroute in korte of lange variant (240/300 km)
• Toeristische route terug (260 km)
• 2 hotelovernachtingen
• 2 x ontbijt + 2 x diner
• Nederlandse reisbegeleiding
• Pechservice
• Parkeergelegenheid
• Motoerit Routegids
• Aanwezigheid MotoPlus-redactielid

Meer informatie en aanmelden:
www.motoerit.nl/motoplus
info@motoerit.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...
MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

19 juli, 2024

Met haar nieuwe Fireblade probeert Honda aan de macht te komen bij de superbikes. Om te kijken of dat is gelukt ...
Warmdraaien – De K van komkommer

Warmdraaien – De K van komkommer

18 juli, 2024

De ‘J’ van juli zit in de maand en dat betekent dat de ‘K’ van komkommer ook weer veelvuldig opduikt in het ...

Overig nieuws