Nieuws

Interview Marc Marquez

Zondag 19 juli 2020 is een dag die Marc Marquez nooit zal vergeten. Tijdens de Grand Prix van Spanje maakt hij een fout en begint dan aan een ogenschijnlijk niet te stuiten inhaalrace. Tot hij crasht. Hárd crasht. Dan breekt er een loodzware tijd aan voor de achtvoudig wereldkampioen.

Hij is er in totaal negen maanden uit na dat eerste raceweekend van 2020. In die negen maanden wordt hij drie maal geopereerd, moet hij een hardnekkige infectie verwerken en wordt de geplande comeback opgeschoven. Maar in Portimao, op 18 april, keert Marquez terug. Als hij na een zevende plaats door zijn team als een wereldkampioen wordt begroet na 25 moeilijke ronden, breekt hij voor het oog van de camera, een zeldzaam beeld. Ondanks dat Marquez op de Sachsenring na 581 dagen weer een Grand Prix wint, weet hij als geen ander dat hij nog een lange weg te gaan heeft. “Ik ben nog niet wie ik was”, vertelt de nu 28-jarige Spanjaard in een openhartig interview met MotoPlus.
Toch zijn er zeker ook lichtpuntjes. Na negen Grands Prix is hij bijvoorbeeld de hoogst geklasseerde Honda-rijder in de MotoGP, en dat nadat hij de eerste twee GP’s van het seizoen miste en tijdens drie opeenvolgende GP’s de finishvlag niet haalde.

De weg omhoog is dus ingezet, maar Marquez is er nog lang niet, beaamt hij ook zelf. “Ik ben nog niet zoals ik was, maar ik ga het proberen. Ik ben op weg naar het punt waar we zijn gestopt. Om terug te komen en om weer dezelfde Marc te worden.” Lees het volledig interview met Marc Marquez in MotoPlus 15/2021 (vanaf 23 juli in de winkel) of klik hier voor een abonnement en krijg MotoPlus niet alleen elke twee weken automatisch in de bus, maar ook toegang tot ons digitale archief met meer dan 360 uitgaven.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.