Nieuws

In de winkel: Noppennieuws 4 – 2020 !

Vrijdag 24 juli verschijnt niet alleen MotoPlus 15, maar ook ons zusterblad en offroad-magazine Noppennieuws nr. 4 Opnieuw een uitgave met weinig sportverslagen, want de terreinwedstrijden komen nu eindelijk pas weer op gang. Uiteraard wel een uitgebreid verslag van de bizarre afsluiting van het Amerikaanse supercross-seizoen, met zeven wedstrijden in drie weken, allen verreden in hetzelfde stadion in Salt Lake City. Kawasaki-rijder Eli Tomac veroverde daar eindelijk zijn eerste AMA SX-titel.

Verder in Noppennieuws 4 een groot item over elektrisch rijden op noppenbanden. In de Corona-tijd werd de elektrische motor namelijk ontdekt om toch nog een beetje te kunnen rijden, dus in deze Noppennieuws zetten we wat mogelijkheden op een rij en reden we met vier zeer uiteenlopende ‘e-bikes’: een Thok mountainbike, een Oset trial, een Sur-Ron offroad-brommer en deze Zero offroad-motor. Ook bezochten we Pascal Döppen die in Lichtenvoorde werkt aan een volwaardige elektrische crosser.

Maar ook de ‘gewone’ crossers en enduro’s vergeten we niet: Beta, Husqvarna, Kawasaki, KTM en Yamaha toonden inmiddels al hun nieuwe of vernieuwde 2021 cross- en/of enduromodellen. Daarnaast reden we zelf al met de nieuwe Rieju MR300 racing, de reïncarnatie van de ‘oude’ GasGas 300 enduro.

Verder in deze Noppennieuws maar liefst zes interessante interviews. Zo spraken we met Belgisch hoop in bange dagen Jago Geerts, en met de Schotse braveheart Shaun Simpson, die nu met een eigen privéteam in de MXGP start. Jacky Martens blikt terug op het roerige laatste jaar als teambaas van het Husqvarna MX2-fabrieksteam en kijkt vooral vooruit nu hij met zijn nieuwe Honda-team in de MXGP achter het starthek staat. Verder liepen we een dagje mee met Marc de Reuver bij een training van het F&H Kawasaki-team in Berghem en we spraken met Maarten Roos, de man achter de MXGP in Valkenswaard over hoe lastig het is om tegenwoordig een MXGP te organiseren op Nederlandse bodem. Tot slot bezochten we wereldkampioen zijspancross Etienne Bax, die zijn hele WK-seizoen afgelast zag worden en nu weer als dakdekker in het familiebedrijf werkzaam is.

Ook blikken we in Noppennieuws 4 terug op de imposante historie van Honda in de trial, we reden mee in de Yamaha Ténéré Tour door Brabant en Noord-Limburg en bezochten de voormalige grasbaantopper Harm Horstede, die ditmaal de ‘Man van Staal’ is.

Noppennieuws 4 is vanaf vrijdag 24 juli verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk in Nederland en Vlaanderen. Deze verkooppunten vindt je ook op onze website onder het kopje OVER. Abonnees ontvangen hem uiteraard thuis in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws