Premium

Eerste Test Triumph Speed Twin

Vergeleken met het 2020-model is er niet bepaald een verschil van dag en nacht met nieuwe Speed Twin. Maar zoals ze in Engeland zeggen: ‘There’s more than meets the eye’. En dat is een heerlijk excuus om de nieuwe Speed Twin eens even de sporen te geven.

Je ziet het dus niet direct, maar er zijn wel degelijk wat veranderingen doorgevoerd. Zo kreeg de 1200cc-paralleltwin een Euro5-kuur, is ‘ie nu goed voor 100 pk (3 paarden meer dan voorheen), schuift het rode gebied 500 toeren op én geeft ‘ie zowel het topvermogen als het maximum koppel 500 toeren eerder af (bij respectievelijk 7.250 en 4.250 tpm). Daarnaast is er ook aan het rijwielgedeelte het één en ander aangepast. De klassieke telescoopvoorvork werd verruild voor een upside down-variant van Marzocchi, bovendien bijten de M50 monoblocks van Brembo zich nu vast in twee Ø 320 millimeter remschijven.

Klinkt best aan de sportieve kant voor een retro bike die onthaasten in hoofdletters schrijft. Of valt het best mee? Om daar achter te komen gingen we er uiteraard mee op pad. De bevindingen over deze heerlijke Britse twin vallen natuurlijk te lezen in MotoPlus 19/2021!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.