Premium

Eerste Test Kawasaki Z H2 SE

Special Edition, daarvoor staan de twee additionele letters in de typenaam van Kawasaki’s nieuwe Z H2 SE. Dus blijkbaar is een supercharged hypernaked met 200 pk an sich niet speciaal genoeg voor de Japanners, daarvoor moet er toch echt wat extra’s aan de receptuur worden toegevoegd.

Toch reden om even een wenkbrauwtje op te trekken, als er iets geen eenheidsworst is, dan is het wel de Kawsaki Z H2. Die mag je met recht uniek noemen. Conceptmatig gezien, er zijn simpelweg geen andere supercharged nakeds op de mondiale motormarkt immers, maar ook qua rijbeleving, die nogal tweeslachtig is. Het blok laat zich bijvoorbeeld moeiteloos tot 2.500 afknijpen en pakt dan nog lekker voortvarend op, maar het is vooral het karakter boven de zesduizend toeren waar het haar op de armen van rechtop gaat staan. De vier-in-lijn briest, tsjirpt, fluit en sneert dat het een lieve lust is, een akoestisch intermezzo dat vergezeld gaat van een dusdanige, nietsontziende schop in rug dat je er zelfs na een keer of tien toch weer door verrast wordt.
Dat geweld vereist natuurlijk het nodige aan elektronische hulpsystemen, om in goede banen te worden geleid. Daaraan geen gebrek op de Z H2, en zeker niet op de nieuwe SE, dat naast onder meer meervoudige tractiecontrole, ABS (beide hellingshoekafhankelijk) en cruise-control ook over een volledig elektronisch instelbaar rijwielgedeelte beschikt.

Dat is uiteraard niet het enige dat de SE tot de SE maakt, er zijn nog andere ingrediënten die je krijgt voor de meerpijs van € 2.600,- ten opzichte van de basisversie (mocht je daar überhaupt van mogen spreken bij een machine met 200 pk). Welke dat zijn en of ze de toevoeging SE in de typenaam rechtvaardigen, lees je allemaal in MotoPlus 7/2021. Liever Plus in de bus? Klik dan hier!!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.