Nieuws

Duurtest eindverslag Moto Guzzi V85TT

Al vanaf de eerste onthulling tijdens de Eicma in 2017 werd Moto Guzzi’s V85TT door velen begeerd. Een heerlijke retro allroad in jaren 80 optiek, met stijlelementen van enkele fameuze terreinmachines uit het verleden zoals de V65TT uit 1985. De styling viel zo goed in de smaak dat er al ruim over de achtduizend proefritten waren geboekt, voor er ook nog maar één machine in de showroom bij de dealer stond.

Echt geïnteresseerden kregen na die proefrit waarschijnlijk ook het laatste zetje richting de uiteindelijke koop, want rijden doet de Italiaan goed. Zo mochten we zelf ook ervaren met onze eigen duurtest-V85TT, waar de testkilometers werkelijk op vlogen. Lange tijd lag de Italiaan zelfs heel goed op koers voor een topklassering in de officieuze race van snelst afgelegde duurtestafstand ooit. Maar zoals zo vaak in het leven liep het allemaal net even anders dan gepland. In dit geval gebeurde dat exact bij kilometerstand 32.104, en wel in een niet al te scherpe, overzichtelijke rechterbocht met een heel gemiddelde snelheid. Bocht en rijder zijn goede bekenden van elkaar, maar dan: ffftt, kkkrrrrsssccchhh, bonk. Een valpartij waarbij de rechtercilinder tegen een steen aan glijdt brengt onze duurtest tot een vroegtijdig einde. De V85TT kan weliswaar weer opgelapt worden, echter wel met behulp van onder meer een vervangingscilinder en -zuiger. Omdat na een dergelijk ingrijpende reparatie de testuitslag altijd ter discussie zal staan, ongeacht of deze positief of negatief uitvalt, heeft Moto Guzzi uiteindelijk zelf verzocht om de duurtest met de deze specifieke motorfiets af te breken en opnieuw te beginnen met een 2021-exemplaar.

Aldus geschiedde, echter niet zonder ook onze ‘eerste’ duurtest grondig aan een inwendig onderzoek te onderwerpen. De twin werd net als andere duurtesters helemaal uit elkaar gehaald, waarna alle onderdelen werden nagemeten. Hoe verteerde de V85TT deze ruim 32.000 kilometer? Je leest het allemaal in MotoPlus 15/2021. Liever Plus in de bus? Klik dan hier! voor een abonnement!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.