Premium

Aprilia in de MotoGP

Sinds 2015 is Aprilia met het Gresini-team weer terug in de koningsklasse. Voor dit seizoen presenteerden de Italianen de RS-GP21, met onder andere een vergrote blokhoek en een nieuw frame. Aleix Espargaro, vanaf dag één betrokken bij het project, behaalde dit jaar in Silverstone het eerste GP-podium voor Aprilia. Hoog tijd om een kijkje in de keuken te nemen.

Daarvoor reizen we af naar het Italiaanse Noale, vlakbij Venetië. De spreekwoordelijke keuken bevat historie in overvloed. Het is de geboorteplek van onverslaanbare tweetakten, die de laatste jaren van de 125cc- (tot 2012) en 250cc-GP’s (tot 2009) domineerden. De eveneens succesvolle RSV4-racers, waarmee Sylvain Guintoli en Max Biaggi tussen 2010 en 2014 drie keer een WK-titel wisten te veroveren, komen eveneens uit Noale. De herinneringen aan de behaalde prestaties zijn overal in het pand met inmiddels ruim 100 medewerkers aan te treffen.

Al met al een goede (thuis)basis voor het MotoGP-project, zo lijkt het. Dat bleek bij de (r)entree in 2015 toch niet helemaal geval. Hoe het in zes jaar tijd uitgroeide tot het Aprilia van nu, en hoe het de strijd met de kapitaalkrachtigere concurrentie wil blijven strijden? Dat lees je in MotoPlus 19/2021! Liever het grootste en meest uitgebreide motormagazine van de Benelux elke twee weken automatisch op de deurmat? Klik dan hier…

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws