Premium

Alpenmasters 2021

Het is de ultieme vergelijkingstest van het jaar, de leukste misschien ook wel: de Alpenmasters. Dit jaar strijken we voor het tweede achtereenvolgende jaar neer op de Großglockner Hochalpstraße, waar op bijna 2.500 meter hoogte diverse motoren uit verschillende categorieën strijden voor de titel Koning van de Alpen 2021!

Het is waarschijnlijk de meest unieke motortest ter wereld, de Alpenmasters. Dit jaar gaan niet minder dan veertien motorfietsen, verdeeld over zeven categorieën, de strijd met elkaar aan. En dat alles volgens het knock-out-principe, waarbij de duo’s in de voorrondes in een onderling duel eerst gaan strijden voor een plek in de finale. Daar nemen de zeven winnaars het op tegen de winnaar van de vorige editie, de BMW R1250GS.
Dit jaar hebben we ook een nieuwtje, en wel in de vorm van een nieuwe categorie. Voor het eerst in de geschiedenis worden namelijk twee elektrische motorfietsen langs dezelfde meetlat gelegd als de overige zes ‘conventionele’ verbrandingsgroepen. Uiteraard niet volgens de bekende 1.000-punten-beoordeling zoals in de reguliere vergelijkingstesten, want zaken als topsnelheid, rechtuitloop en inspectiekosten zijn in deze Alpiene wereld immers van ondergeschikt belang. Hier geven handelbaarheid en stuurprecisie de doorslag, maar ook zitcomfort en bagagemogelijkheden. En hoe is het gesteld met de lastwisselreacties in de bochtapex en met het uitaccelereren van bochten? Uiteraard hebben we onze metingen speciaal voor dit doel aangepast.

De ultieme test door motorrijders voor motorrijders kortom, en dat alles in een omgeving waar de gemiddelde motorrijder knikkende knietjes van genot van krijgt: de Alpen. In MotoPlus 17/2021 (vanaf 3 september in de winkel) komen de eerste vier categorieën in actie: Middenklasse Nakeds, Adventure XL, Crossover en Elektrische Motoren. Benieuwd welke vier klimgeiten doorstoten naar de finale? Ga dan naar de winkel voor MotoPlus 17/2021 (vanaf vrijdag 3 september in de winkel) of sluit hier een abonnement af en krijg direct toegang tot ons digitale archief met meer dan 350 uitgaven!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.