Nieuws

Zuinigste motor: de Suzuki V-Strom!

De benzineprijs is de laatste maanden weliswaar prettig gedaald, maar toch stelt iedereen een bezoek aan het tankstation nog steeds zo lang mogelijk uit. Berijders van de Suzuki V-Strom 650 zijn daarbij de absolute kampioenen. Want volgens de toonaangevende website brandstofverbruik.com is dit namelijk de zuinigste motor in zijn klasse!

In de klasse van de adventure motoren zijn de verschillen opvallend. De Suzuki V-Strom 650 presteert niet alleen uitstekend, het in de praktijk gemeten benzineverbruik bedraagt gemiddeld ook nog eens slechts 1:25,8.

Om een idee te krijgen: in vergelijking met het gemiddelde verbruik van de top 10, gebruikt de V-Strom meer dan een liter per honderd kilometer minder! Of weer anders gesteld: op een volle 20-litertank brengt de V-Strom zijn berijder maar liefst 510 kilometer ver.

De verbruikscijfers zijn afkomstig van de gezaghebbende website brandstofverbruik.com, een wereldwijd opererend platform dat het praktijkverbruik van alle soorten voertuigen bijhoudt.

Opvallend is verder dat in deze klasse ook de dikke Suzuki V-Strom 1000 lekker zuinig is. Het is zelfs de zuinigste 1.000 cc-motor in deze klasse, met een praktijkverbruik van 1 liter op ruim 20 kilometer! Het overzicht van de verbruikscijfers is terug te vinden op de site www.anwbmotor.nl/nieuws/de-10-zuinigste-adventure-bikes.

Nog meer goed nieuws voor Adventure liefhebbers, want deze maand staat de nieuwe V-Strom 650XT klaar voor een proefrit bij de dealer. Avontuurlijker dan ooit en net zo zuinig als zijn voorganger.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws