Nieuws

Zijspannend!

EGBERT EN BENNIE STREUER; ZIJ AAN ZIJ VOOR TERUGKEER ZIJSPANNEN BIJ DUTCH TT

De zijspanklasse terug in het programma van de Dutch TT, én de motoren weer in de Asser binnenstad tijdens de TT-nacht. Twee doelstellingen waar veel Assenaren en motorsportliefhebbers volledig achter staan. Zo ook Egbert Streuer en zijn zoon Bennie.

Zijspanfenomeen Egbert Streuer is neerlands meest succesvolle motorcoureur aller tijden (22 Grand Prix overwinningen, 3 Wereldkampioenschappen, tien seizoenen lang in WK top drie, twee TT-overwinningen en 11 Nederlandse Kampioenschappen). Hij kan zich behoorlijk opwinden over het feit dat de TT-organisatie de altijd zo populaire zijspanklasse van het programma schrapte. Zeker nu zoon Bennie Streuer met bakkenist Kees Endeveld zo succesvol in de voetsporen van zijn vader treedt (twee maal Nederlands Kampioen, 6e plaats in het WK) en nóg enkele vaderlandse combinaties ook regelmatig in de WK-punten rijden. Juist nú zouden de zijspannen in het bijprogramma van de TT zéér op hun plaats zijn.

Er wordt momenteel druk gediscussieerd, hoe de bezoekersaantallen van de TT weer op peil te krijgen. De comeback van de zijspanklasse zou zeker bij de Nederlandse én de talrijke Duitse bezoekers in de smaak vallen en extra bezoekers naar het TT-circuit lokken. Daar kan geen Jumbo Jet tegenop.

De Nederlandse zijspanscene wil d.m.v. een ludieke publieksactie een dringend signaal afgeven: "De zijspannen moeten terug bij de Dutch TT !!!"
Daarom zal tijdens de TT-NightRide een zijspanpromoteam in de kop van de de imposante motorintocht rijden. Egbert Streuer op een oldtimer BSA-zijspancombinatie, zij aan zij met zoon Bennie op zijn nieuwe LCR-Suzuki, geëscorteerd door de Assense LCR-combinaties van Hilbert Talens en Wiggert Kranenburg en enkele klassieke "volgers" waaronder Ballie de Haas (ex-bakkenist van Streuer) en "zijspan-Godfather" Jaap Geerts. Ook het gele MMvG-zijspan, de "TT Taxi" van RTV Drenthe, rijdt als reportagewagen mee in deze groep.

De ongetwijfeld massaal toegestroomde motorfans kunnen door hun enthousiasme de zijspanracers steunen. Zéér welkom zijn ook digitale steunbetuigingen via  www.zijspannenterugbijdett.nl

De TT-NightRide (de terugkeer van de motoren in de traditionele Asser TT-nacht) vertrekt vrijdag 29 juni om ongeveer 20.30 uur vanaf "De Bonte Wever".
Er zullen vervolgens twee langzame ronden door het feestgedruis van de binnenstad van Assen gereden worden. Een imposante, maar vriendelijke motorstoet, waarin veel bekende gezichten te zien zullen zijn.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws