Nieuws

Zeldzame Vincent Black Shadow Series ‘C’ onder de hamer

Tijdens de ‘Silverstone Auctions’ British Marques in het Britse Heythrop Park op 11 mei aanstaande gaat een zeldzame, puntgave en met originele onderdelen gerestaureerde Vincent Black Shadow Series ‘C’ uit 1951 onder de hamer. Verwachte opbrengst? Tussen de 55.000 en 65.000 Britse pond, ofwel een bedrag tussen de € 63.000, en € 76.000,-.

De Vincent is gerestaureerd door merkgoeroe Andrew Kenningley, die eerder al een Black Shadow Series ‘C’ uit 1949 restaureerde. Deze machine bracht anderhalf jaar terug op een veiling liefst € 138.000,- op.

In zijn tijd was de 998 cc Vincent Black Shadow de snelste straatmotorfiets en volgens Andrew Kenningley moet je er een snelheid van zo’n 200 km/uur mee kunnen halen, als je durft ten minste. Er zit zelfs een zogeheten ‘repair order card’ bij, waaruit blijkt dat de motor tot ‘show standard’ is opgebouwd. In de totale restauratie is 512 uur werk gaan zitten en werd in 2016 afgerond. De verkopende partij heeft de Vincent in hetzelfde jaar gekocht en de machine heeft sindsdien binnen gestaan. Hij is af en toe gestart, maar heeft nooit op de weg gereden.

De veiling op 11 mei begint om 14.00 uur. Klik hier om de lijst met te veilen objecten te bekijken.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.