Nieuws

Yamaha neemt MT-03 onder handen

In 2013 trapte Yamaha haar compleet nieuwe MT-lijn af met de lancering van de MT-09 driecilinder. Nu, een jaartje of zes later, bedient het platform het volledige motorrijdersspectrum, van de MT-125 voor beginners en brute MT-10 voor laagvliegers, tot de MT-03 voor A2-rijbewijshouders. En die laatste mag zich voor volgend jaar op een behoorlijke update verheugen!

Meest in het oog springend is uiteraard het sterk opgefriste design, dat nu veel dichter tegen dat van de grotere 9 en 10 uit huize MT aanschurkt. Wat bleef zijn natuurlijk de kenmerkende, sterk naar voren aflopende lijnen, wat het design een lekker actieve uitstraling geeft. De aangepaste 14 liter tank is aan de voorzijde duidelijk hoekiger geworden, maar met name rond de nieuwe koplamp met dubbele contourverlichting is het geheel nu veel scherper en agressiever gesneden. En dat zal zeker bij de jonge doelgroep goed in de smaak vallen.

Technisch gezien wortelt de 03 zeer sterk in de voor dit jaar geüpdatet R3. Dat betekent onder meer dat er nagenoeg niet aan het blok van de midi-MT is geschaafd, de moderne 321cc-paralleltwin is namelijk ook in 2020-trim weer goed voor maximaal 42 pk. Het rijwielgedeelte daarentegen, kreeg wel een aardige technische boost. De klassieke telescoopvoorvork heeft bijvoorbeeld moeten wijken voor een moderner upside-down exemplaar. En verder kreeg de MT-03 een langere swingarm, evenals een nieuwe schokbreker met een geoptimaliseerde veer-/dempingskarakteristiek. Ook de uitrusting kreeg een kleine upgrade, onder meer dankzij LED-knipperlichten en -koplamp, maar met name door het nieuw LCD-dashboard.

De nieuwe MT-03 staat vanaf december 2019 bij de Yamaha-dealer, met keuze uit de kleuren Ice Fluo, Icon Blue en Midnight Black. De prijs wordt in een later stadium bekend gemaakt.
Info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws