Nieuws

Yamaha maakt werk van elektrisch

Yamaha kondigt in een video aan dat ze in het e-mobility stapt. Binnen het zogenaamde Switch On-programma presenteert het meteen twee elektrische scooters. Een in het 50cc- en een in het 125cc-segment.

Een echte modelnaam is voor beide scooters nog niet bekend. Wel lijkt de 125cc-variant op het E01-prototype dat Yamaha in 2019 op de Tokyo Motor Show presenteerde. De 50cc-versie, die al binnen enkele weken verschijnt, is gebaseerd op een andere studie van Yamaha. Het 125-model doorloopt vanzelfsprekend eerst nog een testproject voor het op de markt komt. Samen met een aanbieder van huurscooters test Yamaha in een grote Europese stad de haalbaarheid van het model voordat die definitief op de markt komt. Naar verluidt is deze scooter snel op te laden en heeft hij een grote actieradius.

Onder het Switch On-programma presenteert Yamaha de komende maanden meer elektrische tweewielers. In de video, waarin president en CEO van Yamaha Motor Europe Eric de Seynes tekst en uitleg geeft bij het nieuwe e-mobility programma van de Japanse motorfabrikant, zien we naast de twee genoemde scooters ook een drietal elektrische fietsen; een mountainbike, gravelfiets en een stadsfiets. Daarover volgt binnenkort nadere informatie. Info: www.yamaha-motor.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws