Nieuws

Yamaha en Ducati leggen Europese fabrieken stil tot eind maart

Yamaha Motor Europe en Ducati hebben besloten hun Europese productielocaties tot zeker eind maart stil te leggen vanwege de uitbraak van het Corona-virus. Yamaha laat weten dat de werkonderbreking zeker tot en met 22 maart zal duren. Ducati had eerder al laten weten tot 18 maart het werk neer te leggen, maar heeft dat nu verlengd tot 25 maart.

Met deze stap volgen Yamaha en Ducati de orders van de respectieve regeringen op om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen en ook om hun personeel te beschermen tegen besmetting. Yamaha kondigde aan dat de werknemers die van hun taken worden ontheven, geen financiële verliezen zullen lijden.

“De gezondheid van onze medewerkers en onze sociale verantwoordelijkheid zijn op dit moment onze hoogste prioriteiten. Daarom hebben we, met het oog op de aanhoudende pandemie van het Coronavirus, het besluit genomen om de productie in onze Franse en Italiaanse fabriek tijdelijk op te schorten”, aldus Eric de Seynes, President en Chief Executive Officer van Yamaha Motor Europe.

Ducati voegt hier op haar beurt aan toe dat de activiteiten met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe producten en marktondersteuning wel worden voortgezet. Uiteraard met inachtneming van de gedragsregels tegen de verspreiding van het virus. Daarom wordt er gebruik gemaakt van smart working technologie.

“Ik ben trots op hoe Ducati’s werknemers dit moeilijke moment voor ons land tegemoet treden”, liet Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding weten. “Mijn dank gaat uit naar al diegenen die, op dagelijkse basis en zelfs in een moeilijke situatie als deze, de grote waarde bevestigen van een verenigd, samenhangend maar ook gevoelig en attent team. Voor hen, voor hun veiligheid en voor hun zekerheid zijn maatregelen en keuzes zoals wij die maken noodzakelijk en verschuldigd. Maar alle ondersteunende diensten voor onze klanten zijn gegarandeerd, in de eerste plaats de levering van reserveonderdelen. We willen Ducatisti en onze dealers over de hele wereld geruststellen: we organiseren ons om klaar te zijn voor de herstart en zelfs in deze periode van stilstand zullen we niet nalaten om ondersteuning te bieden”.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.